Surse din cadrul ministerului Muncii ne-au confrimat că, în urma articolului publicat în "Evenimentul Zilei", Inspecţia Muncii a demarat un amplu control, de verificare a modului în care combinatul petrochimic Oltchim a utilizat banii destinaţi pentru plata persoanelor cu handicap în scopul de a plăti publicitate pentru presa locală. "Verificarea a început, efectiv, miercuri, 29 iunie, şi este vorba despre un control încrucişat, atât la Oltchim cât şi la SC Atlas Tour SRL", ne-au declarat sursele.

Publicitate de stat interzisă, prin firme protejate

"Evenimentul Zilei" a publicat în ediţia de marţi, 28 iunie, că directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, a semnat un contract cu o firmă protejată (care are 30% dintre angajaţi persoane cu handicap), recunoscută de Ministerul Muncii, un contract de "prestări servicii" al cărui scop real era cel de a distribui 100.000 euro sub formă de publicitate către presa locală, altfel interzisă printr-un memorandum al Guvernului Boc.

Cotidianul nostru a semnalat că directorul Roibu nu a confirmat că a semnat un "Parteneriat" cu unitatea protejată Atlas Tour, document legal obligatoriu, fără de care nu se putea parafa, legal, contractul cu firma protejată. După ce şi directorul Atlas Tour a ezitat serios înainte de a ne spune că a semnat un parteneriat cu Oltchim, "Evenimentul zilei" a menţionat că singurul organ legal abilitat să verifice legalitatea contractului, în acest caz, este Inspecţia Muncii.