Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate şapte propuneri de cercetare penală, iar pentru 31 persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale deoarece au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Dintre acestea, opt sancţiuni au fost aplicate în judeţul Braşov.

În domeniul relaţiilor de muncă, totalul amenzilor aplicate a fost de 2,602 milioane lei, în urma a 1.850 controale, precizează purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Muncii, Eugen Tifin.

În perioada menţionată, pentru domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.346 controale, totalul amenzilor ridicându-se la 618.000 lei.

La un angajator din judeţul Galaţi s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare, iar pentru doi angajator, unul din judeţul Maramureş, iar celălalt din Neamţ, s-a dispus sistarea activităţii. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 15 evenimente care, în urma cercetărilor, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Valoarea cumulată a amenzilor aplicate a fost de 3,22 milioane lei, fiind efectuate de către inspectorii de muncă 3.196 controale.

SURSA: Agerpres