În acest context, volumul daunelor aferente incidentelor de tip ransomware (răscumpărare) reprezintă 14% din totalul daunelor cyber, dublu faţă de valoarea consemnată în anul 2018.
Totodată, 71% din costurile cu daunele cyber au legătură cu măsurile de asistenţă imediată şi măsurile de urgenţă luate pentru reluarea activităţii, iar pe acest fond instituţiile financiare au fost cele mai afectate, cu 21% din totalul daunelor raportate în 2019.
Conform studiului de specialitate, 13% din totalul daunelor cibernetice provin de la organizaţii din industria producătoare în timp ce companiile din comunicare, mass-media şi tehnologie cumulează 9% din volumul consemnat anul trecut.
La nivel general, 67% din pierderile asociate incidentelor cibernetice au provenit, în 2019, din atacuri maliţioase.
Cine a realizat studiul
Studiul „The Changing Face of Cyber Claims” a fost realizat de Marsh, împreună cu CMS, asociaţie transnaţională a caselor de avocatură, şi Wavestoneare şi a avut la bază analiza solicitărilor de despăgubire gestionate de Marsh, în Europa, în cursul anului trecut. În plus, raportul abordează diferitele metode utilizate de infractorii cibernetici prezentând, în acelaşi timp, planuri de acţiune propuse organizaţiilor pentru ca acestea să-şi gestioneze mai bine pierderile produse de incidente cibernetice.
Marsh, lider global în brokerajul de asigurări şi consultanţă de risc, este parte a Marsh & McLennan Companies (NYSE: MMC), cea mai importantă companie globală de servicii profesioniste de consultanţă în risc, strategie şi resurse umane, notează agerpres.ro.
Cu venituri anuale de peste 17 miliarde de dolari şi mai mult de 76.000 de angajaţi la nivel global, MMC îşi sprijină clienţii să evolueze prin intermediul a patru companii. Alături de Marsh, MMC este compania mamă a Guy Carpenter, Mercer şi Oliver Wyman.