'Românii trebuie să citească cu atenţie eticheta, dar pentru a se asigura că nu este un produs contrafăcut nu este suficient. Dacă un produs al unui brand de top are un preţ mic, este un alt semn că ar putea fi contrafăcut. Dacă facem cumpărături din mediul online trebuie să citim cu atenţie şi comentariile. Autoritatea duce o campanie de educare prin care informăm cetăţenii să cumpere numai din locuri autorizate. Într-o economie de piaţă sănătoasă, ar trebui să venim cu produse sigure, care să satisfacă în acelaşi timp nevoile consumatorilor, dar în prezent există şi multe contrafaceri, produse mai puţin sigure', a spus Marius Dunca. 

Preşedintele ANPC a participat, marţi, la conferinţa "România clandestină: De la problemele de piaţă ale producătorilor, la riscurile consumatorilor", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României. 

,,Am crescut amenzile pentru practicile comerciale incorecte, de la 20.000 lei, la 100.000 lei şi cu măsură complementară de încetare a acestei practici. Practici comerciale incorecte sunt şi atunci când sunt afectate interesele financiare ale consumatorului, respectiv punem un preţ la raft şi la casa de marcat este altceva, sau un produs are o altă componenţă decât cea de pe etichetă', a mai spus Dunca. 

Conform acestuia, este important ca cetăţenii să ceară bon fiscal pentru orice produs cumpărat deoarece numai aşa pot face sesizări şi, ulterior, pot fi despăgubiţi dacă produsul nu corespunde caracteristicilor de pe etichetă. 

AGERPRES