Abonații care dețin platforme DTH nu mai pot vedea Antena 1 și nici Antena 3 și Euforia începând de astăzi. Explicația a apărut aseară chiar pe crawl-ul de la Digi 24, pe care scria că Antena Group ar fi cerut 7 milioane de euro pe an pentru difuzarea celor două posturi de televiziune prin satelit. "RCS-RDS nu poate accepta să plătească peste 7 milioane de euro pe an, suma solicitată de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 și Antena 3", scrie în mesajul difuzat de Digi.

Tot în mesaj mai scrie că "împotriva voinței sale, RCS-RDS a fost obligată să întrerupă difuzarea acestor canale, întrucât Antena Group i-a retras acordurile de difuzare".
Tot în comunicatul Digi se precizează că abonaţii serviciilor de televiziune prin cablu nu sunt şi nu vor fi afectaţi de această situaţie, programele Antena Group fiind difuzate în continuare în toate pachetele de televiziune prin cablu.
Potrivit unuia dintre membrii Consiliul Naţional al audiovizualului, Narcisa Iorga, reţeaua DTH nu se supune principiului DTH, deci nu se poate aplica articolul 82 din lege, care obligă firmele de cablu să retransmită programe fără condiţionări din partea reţelelor de televiziune. "Singura neregulă ar fi ca RCS să fi modificat grila de programe DTH fără să anunţe înainte CNA, pentru că nu este permisă nicio modificare în grilă fără avizul CNA", a spus Narcisa Iorga.
Potrivit acesteia, Antena ar fi cerut o sumă lunară de bani mult prea mare per abonat, pe care RCS nu doreşte să o plătească. RCS ar fi fost forţat să scoată repede programele din grilă în urma unor ameninţări din partea Antena, care a spus că va recurge la căi legale de acţiune în cazul în care RCS va mai retransmite programele sale.