Așadar, Joe Biden și Olaf Scholz vor face „un schimb de opinii” despre situaţia războiului şi despre recentele conversaţii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
De asemenea, cei doi lideri vor să menţină alinierea poziţiilor faţă de conflictul din Ucraina, abordând modalităţile de continuare a asistenţei militare şi de consolidare a apărării la nivel transatlantic, conform informațiilor oferite de un oficial american și preluate de axios.com
Trebuie menționat că întâlnirea de la Casa Albă este confidenţială.
Vor fi abordate şi provocările generate de China
„Vor fi abordate şi provocările generate de China”, a declarat recent Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.
Administraţia de la Beijing continuă să analizeze posibilitatea de a oferi armament Rusiei pentru războiul din Ucraina, a declarat vineri seară John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.
„Nu credem că oficialii chinezi au renunţat la această opţiune”, a afirmat Kirby, citat de CNN.
Olaf Scholz a cerut joi Chinei să nu ofere armament Rusiei
Potrivit sursei menționate, Olaf Scholz a cerut joi Chinei să nu ofere armament Rusiei.
„Mesajul meu adresat Beijingului este clar: folosiţi influenţa la Moscova pentru a îndemna la retragerea trupelor ruse”, a afirmat Scholz.
Eventuala decizie a Chinei de a furniza armament Rusiei pentru invazia militară din Ucraina sau de a ajuta Moscova să evite sancţiunile occidentale ar afecta grav relaţiile Beijingului cu Washingtonul, a avertizat, la rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken.
Olaf Scholz susține că Germania este țara care oferă cel mai mult sprijin Ucrainei
Cancelarul german Olaf Scholz a evidenţiat luna trecută sprijinul ţării sale pentru Ucraina, la sosirea la summitul UE de la Bruxelles.
Dintre ţările din UE, Germania oferă Ucrainei „cel mai mare sprijin financiar şi umanitar, dar şi cel mai concret sprijin în privinţa livrărilor de arme”, a spus cancelarul german.
Cancelarul german a criticat competiţia publică între unele ţări pentru livrarea cât mai multor arme Ucrainei, în cel mai scurt timp posibil. Scholz a spus că această situaţie este dăunătoare pentru unitatea aliaţilor.
„Menţinem şi întărim această coeziune pregătind mai întâi deciziile în mod confidenţial şi comunicându-le abia după aceea”, a declarat el.