Cei doi responsabili urmează mai ales să discute despre atacurile controversate de drone americane contra insurgenţilor în Pakistan, a precizat aceeaşi sursă, citată de AFP.

Şeful ISI îi va cere omologului său american să oprească atacurile de drone americane împotriva talibanilor şi Al Qaida.

Campania de tiruri de drone americane, lansată în 2004 dar care s-a intensificat din 2008, mai ales după venirea lui Barack Obama la putere, s-a accelerat în ultimele săptămâni după summitul NATO de la Chicago în mai, consacrat în mare parte conflictului afgan ce durează de peste zece ani.

Acest summit a scos în lumină tensiunile persistente dintre Washington şi Islamabad, care a interzis timp de şapte luni trecerea prin teritoriul său a camioanelor de aprovizionare ale NATO în Afganistan, în urma unei greşeli în executarea unei acţiuni de către NATO soldată cu uciderea a 24 de soldaţi pakistanezi în apropierea frontierei cu Afganistanul.

Un acord încheiat la începutul lunii iulie între cele două ţări a permis să se redeschidă rutele de aprovizionare ale NATO spre Afganistan.

Este pentru prima dată după un an când şeful ISI se va duce în Statele Unite, ceea ce arată o dezgheţare a relaţiilor dintre cele două ţări după raidul american contra şefului Al Qaida, Osama Ben Laden, în inima teritoriului pakistanez în mai 2011, fără ca Islamabadul să fi fost pus la curent.
Sursa: Agerpres