Din punct de vedere politic, Cristian Erbașu a subliniat faptul că, după declarațiile guvernului, am avea toate motivele să jubilăm, în timp ce, dinspre Opoziție, viitorul pare sumbru. Iar statisticle pot fi, deseori, înșelătoare…

Omul de afaceri a mai declarat că investițiile guvernamentale vor fi sigure, pentru că relansarea economiei o impune. ”Dar, important este când se demarează aceste investiții”, a subliniat Erbașu. Desigur, și chestiunea lipsei forței de muncă rămâne fierbinte: ”Dacă se demarează în următorul an numai 50 la sută din investițiile preconizate, în 2021-2022, vom avea nevoie de peste 700.000 de lucrători în construcții. În momentul acesta, sunt doar 350.000”, a mai precizat Cristian Erbașu.

Cristian Erbașu s-a referit și la momentele crizei economice pornite în 2008. Astfel, în perioada crizei (după 2009 – n.r.), în marile capitale europene, se putea observa lucrări de infrastructură de amploare, în 2010, 2011…. După spusele edililor, a remarcat Erbașu, se pare că două erau motivațiile lor. Prima se referea la faptul că trebuie să dea de lucru companiilor din construcții, pentru că, altfel, acestea ar dispărea și nu ar mai fi avut cu cine lucra după încheirea crizei. O altă motivație privea faptul că respectivele orașe erau acum mai libere, fluxul turistic se diminuase mult și se putea lucra în condiții mai bune.

De asemenea, Cristian Erbașu are soluții pentru România. Aprecierile sale sunt clare și au toate șansele ca ele să fie implementate. Erbașu propune un model de dezvoltare foarte apropiat de cel aplicat pentru zona IT.

Cât despre afacerile imobiliare, Cristian Erbașu este convins că acestea vor continua bine. Profiturile vor mai scădea, crede Erbașu, dar, oricum, în cazul României, acestea erau mult peste profiturile din piețele vecinilor noștri, precum Polonia. Cât despre construcții, suntem pregătiți să preluăm oportunitățile acestei perioade, ne dă speranțe cunoscutul om de afaceri.