Întăriți-vă imunitatea cu aceste zece băuturi

Întăriți-vă imunitatea cu aceste zece băuturi. Și asta pentru că sistemul imunitar este prima linie de apărare a organismului împotriva infecțiilor și bolilor. Un sistem imunitar puternic poate lupta împotriva virusurilor răcelii și gripei, dar și a unor afecțiuni grave precum cancerul.

Cu cât sistemul imunitar al unei persoane este mai puternic, cu atât șansele de a se îmbolnăvi sunt mai mici. Iată cum putem avea, în mod natural, un sistem imunitar puternic, consumând câteva băuturi care stimulează imunitatea, ținând departe bolile și infecțiile, potrivit Businessinsider. Consumul unor alimente probiotice, prietenoase cu intestinul, este o modalitate bună de a susține sistemul imunitar.

Ceaiul verde conține catechine care întăresc sistemul imunitar

Ceaiul verde este încărcat cu antioxidanți și polifenoli care ajută la combaterea inflamației și protejează împotriva deteriorării celulelor. De asemenea, conține catechine, despre care se știe, pe baza a numeroase studii, că întăresc sistemul imunitar.

Ceaiul de ghimbir cu lămâie este regele

Ghimbirul și lămâia sunt binecunoscute pentru proprietățile lor de stimulare a sistemului imunitar. Combinarea lor într-un ceai cald poate ajuta la ameliorarea durerilor de gât, reducerea inflamației și la furnizarea unui aport necesar de vitamina C. Este băutura-rege a luptei cu virusurile.

Turmeric Latte, o opțiune reconfortantă

Turmericul conține curcumină, un compus antiinflamator puternic. Un latte cu turmeric, adesea denumit „laptele de aur”, este o opțiune reconfortantă de întărire a sistemului imunitar.

imunitate
SURSA FOTO: Dreamstime

Sucul de portocale, alegerea clasică pentru aportul de vitamina C

Bogat in vitamina C, sucul de portocale este o alegere clasică, foarte populară, pentru susținerea sistemului imunitar. Ajută la creșterea producției de globule albe, despre care se știe că sunt esențiale în combaterea infecțiilor.

Siropul de soc, o modalitate dulce și acidulată de a ne întări imunitatea

Floarea de soc este plină de antioxidanți și vitamine care pot ajuta la reducerea duratei și severității simptomelor răcelii și gripei. Această plantă uimitoare este eficientă în tratarea multor afecțiuni.

Este bogată în flavonoide și bioflavonoide. Flavonoidele pe care le conține sunt antocianine, quercetina și isoquercitrin, fiecare având proprietăți antivirale. Siropul de soc este o modalitate dulce și acidulată de a lupta cu virusurile și a întări imunitatea.

Smoothie din fructele toamnei

Amestecați fructe precum pere, prune sau banane cu iaurt sau lapte. Aceste smoothie-uri oferă o gamă largă de vitamine, minerale și antioxidanți pentru a susține sănătatea generală.

Kombucha, bogat în probiotice, ajută sănătatea intestinală

Kombucha este un ceai fermentat plin de probiotice care susțin sănătatea intestinală. Un intestin sănătos este strâns legat de un sistem imunitar puternic. Kombucha este obținut prin fermentarea ceaiului, utilizând o cultură simbiotică de bacterii și drojdie, denumită „mama”. Este similară cu cea din oțetul de mere tulbure.

Tonicul cu oțet de mere și miere

Oțetul de mere conține acid acetic, care poate ajuta la creșterea absorbției de către organism a mineralelor esențiale și poate sprijini digestia. Amestecați-l cu apă și miere pentru o băutură acidulată, care stimulează imunitatea.

Supa de oase ne pune pe picioare

Supa de oase este bogată în nutrienți precum colagen, aminoacizi și minerale. Ajută la promovarea unui intestin sănătos și poate susține sistemul imunitar prin reducerea inflamației.

Diverse ceaiuri de plante

Diverse ceaiuri din plante, cum ar fi echinacea, mușețelul și menta, au proprietăți de îmbunătățire a sistemului imunitar. Aceste ceaiuri sunt și calmante, un lucru esențial pentru bunăstarea generală.