O informare transmisă joi de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) arată că peste 730 de zboruri au avut întârziere mai mare de 30 de minute în ultima săptămână.
Întârzieri masive la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Au fost afectate peste 730 de zboruri în ultima săptămână
Mai precis, o informare transmisă joi de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) arată că peste 730 de zboruri care au aterizat sau decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) au avut întârziere mai mare de 30 de minute în ultima săptămână.
Totodată, alte 18 zboruri au fost anulate. Potrivit CNAB, în intervalul 7-13 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 731 de zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu 226 (24%) mai puține decât în săptămâna anterioară.
Cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair
Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piață a companiilor aeriene pe AIHCB. Astfel, cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (176 de zboruri), Tarom (142 de zboruri), Ryanair (125), și Blue Air (94 de zboruri).
În același interval, doar 18 zboruri au fost anulate de către companiile aeriene față de 56 în săptămâna anterioară. În perioada 7-13 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.323 de zboruri.
Datele rezultate dintr-un studiu anterior
Amintim că un studiu efectuat de FlightClaim.ro a scos la iveală faptul că 65% dintre respondenți au avut deja cel puțin o întârziere sau o anulare de zbor de la începutul anului și până în prezent.
Sute de zboruri anulate sau întârziate ore în șir, incertitudine și întrebări rămase fără răspuns: așa arată atmosfera generală din aeroporturile din întreaga lume în plin sezon estival. Fie că este vorba despre lipsa de personal, de overbooking sau de probleme tehnice, companiile aeriene, indiferent că sunt de linie sau low-cost, anulează, reprogramează din scurt sau amână zboruri în această perioadă, motiv pentru care multe dintre ele se confruntă acum cu un val de reclamații.
În acest context, pasagerii sunt cei care au cel mai mult de suferit, fiind nevoiți să își anuleze călătoriile sau să își regândească întregul plan de concediu. Tocmai din acest motiv, specialiștii în turism le recomandă să fie pregătiți pentru orice situație și să aibă în vedere o variantă de rezervă.
Potrivit unui sondaj realizat de FlightClaim, platformă specializată în asistarea pasagerilor care întâmpină probleme cu zborurile lor, peste 82% dintre participanți spun că au zburat deja cu avionul de la începutul anului și până în prezent, în timp ce 92% și-au exprimat intenția de a călători vara aceasta cu avionul. În topul locurilor alese de ei se numără Europa (votată de 87,5%), destinațiile intercontinentale depărtate, cum ar fi Statele Unite ale Americii, votate de 27.5% dintre respondenți, și destinațiile intercontinentale apropiate, cum ar fi Egiptul, Israelul sau Emiratele Arabe Unite, votate de 17.5% dintre respondenți.