La program sunt invitați să se înscrie studenți din anii I, al-II-lea și al III-lea, îndeosebi de la facultăți cu profil tehnic sau matematică. Stagiile deschise necesită, în funcţie de responsabilităţile postului, cunoştinte minime de software şi hardware, abilităţi de lucru în sisteme precum Linux sau C/C++, familiaritate cu JavaScript, Phython, GIT, PHP. Cu scopul de a-şi dezvolta abilităţile şi competenţele tehnologice, studenţii vor face parte din proiecte şi echipe diferite, ocupând poziţii de analiză performanţă, optimizare tehnologii, dezvoltare platforme Android sau Chrome. Sarcinile vor include cercetare, analiză de performanță și optimizări pentru modelarea platformelor hardware, dezvoltare de aplicaţii Android pe tehnologii Intel, realizarea de soluții de automatizare a măsurării parametrilor de performanță ai unui sistem de tip server, precum și prezentarea rezultatelor către membrii echipelor cu care se colaborează.
Stagiul de practică va începe pe 22 iunie și se va încheia pe 25 septembrie 2015. Pe parcursul celor trei luni petrecute în cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studenții vor lucra la proiecte tehnice sub îndrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesională și personală, dar și la activități de echipă.
Toate stagiile de practică sunt remunerate și recunoscute ca practică de către facultățile din care provin studenții, în baza colaborării oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din România. În urma primelor ediții ale programului Intel Summer Experience au fost recrutați 23 de studenti, dintre care 11 lucrează în continuare pentru Intel.
Numărul CV-urilor înregistrate în programul de internship Intel Summer Experience 2.0 a fost cu 52% mai mare comparativ cu anul 2013, creştere preconizată şi pentru 2015.În editia Intel Summer Experience 2013, Intel a avut deschise 11 poziții de internship. În ediția 2014 au fost deschise 12 poziții.