Sean Maloney, vicepreşedinte executiv al Intel Corporation, a declarat în cadrul discursului din deschiderea Computex că până la sfârşitul anului 2012, 40% din piața laptopurilor consumer va include un nou tip de computere, numit “Ultrabook”. Aceaste sisteme noi vor dispune de o performanță superioară, o viteză de reacție îmbunătățită și securitate crescută, într-un design subțire și elegant.

Viziunea Intel este de a crea o nouă experiență pentru utilizatori printr-o nouă clasă de computere mobile. Acestea vor încorpora performanța și capabilitățile laptopurilor din ziua de astăzi cu caracteristici asemănătoare tablet-urilor și vor oferi o viteză de răspuns mai mare și o mai bună securitate, într-un design subțire, ușor și elegant. Ultrabook va fi construit după Legea lui Moore și tehnologiile pe bază de siliciu în același mod în care a fost asamblat PC-ul tradițional în ultimii 40 de ani.

Maloney a descris cele trei faze ale strategiei Intel de a accelera acest proces, care a început cu cea de-a doua generație a gamei de procesoare Intel CoreTM. Această gamă de produse va aduce sisteme mai subțiri cu o grosime mai mică de 20mm și un preț sub 1.000 de dolari. Sistemele care vor funcționa cu aceste microprocesoare vor fi disponibile începând cu perioada sărbătorilor de iarnă și includ modelul Asus UX21 Ultrabook.