Suma de 2,7 miliarde de dolari include şi un grant de 740 milioane shekeli (210 milioane de dolari) aprobat recent de guvernul israelian.

‘Ne pregătim să facem noi angajări’, a declarat directorul general de la Intel Israel, Maxine Fassberg. ‘Ne-am propus să începem producţia în decembrie’, a spus Fassberg, precizând că uzina Intel de la Kiryat Gat va deveni a doua fabrică Intel din lume care va produce chipuri de 22 nanometri.

Intel Israel, care în prezent are 7.057 de angajaţi, îşi va spori personalul cu 1.000 de noi angajaţi în 2011. ‘Nu există planuri pentru a construi o nouă fabrică în Israel’, a precizat Fassberg.

În 2010 societatea Intel Israel a realizat exporturi în valoare de 2,7 miliarde de dolari, în scădere faţă de 3,4 miliarde dolari în 2009, în timp ce grupul american Intel Corporation a realizat venituri de 43,6 miliarde de dolari în 2010.

Intel mai are facilităţi de producţie în Malaezia (Penang şi Kulim), Filipine (Cavite), China (Chengdu şi Shangai) şi Costa Rica (San José). La finele anului trecut Intel a inaugurat în Vietnam, cea mai mare fabrică a sa din lume, o investiţie de un miliard de dolari.
SURSA: Agerpres