Conform cercetărilor efectuate de Ysanne Yeo și Masahiro Niitsuma de la Școala absolventă de proiectare și gestionare a sistemelor a Universității Keio din Yokohama, Japonia, este necesar să se actualizeze metodele convenționale de studiere a comportamentului uman.

Ei pledează pentru o abordare mai cuprinzătoare care să recunoască complexitatea sistemelor umane. Cercetarea poate duce la modificări ale modului în care sunt create terapiile comportamentale și sistemele sociale.

Tratamente care nu reușesc să abordeze toate problemele

Abordările convenționale ale analizei comportamentului uman dezasamblează frecvent sistemele complexe în părțile lor componente. Din păcate, acest lucru are ca efect secundar ignorarea interacțiunilor care sunt prezente în scenariile din lumea reală.

Ca urmare, înțelegerea poate deveni fragmentată, ceea ce poate conduce la tratamente care nu reușesc să abordeze toate problemele care stau la baza scenariului respectiv.

Înțelegerea modului în care se influențează opiniile oamenilor cu privire la alimentația sănătoasă

Noua cercetare utilizează o abordare a sistemelor bazată pe modele pentru a integra mai multe fațete ale comportamentului uman. Totodată, se are în vedere dezvoltarea unui cadru mai aprofundat pentru cercetarea acestora.

Potrivit experților, acest lucru ar trebui să facă posibilă înțelegerea mai multor aspecte care influențează opiniile oamenilor cu privire la alimentația sănătoasă sau nu.

Necesitatea unei metode mai sofisticate și mai cooperative de creare a sistemelor sociale

Acest lucru ar putea fi apoi utilizat ca o foaie de parcurs pentru a ajuta practicienii din domeniul sănătății și legiuitorii să promoveze obiceiuri alimentare mai sănătoase fără a avea repercusiuni neașteptate.

Având în vedere că „numărarea caloriilor” și „restricțiile alimentare” intră frecvent în conflict cu semnalele naturale de foame și sațietate ale organismului, aceste noi cunoștințe ar putea conduce la terapii mai cuprinzătoare și mai durabile.

Cercetarea evidențiază necesitatea unei metode mai sofisticate și mai cooperative de creare a sistemelor sociale. Acestea ar urma să ia în considerare cunoștințele care fac parte din fiecare sistem uman. Modul în care oamenii interacționează cu mediul înconjurător poate fi influențat semnificativ de acest tip de cunoștințe. Înțelegerea variabilelor în joc poate facilita dezvoltarea unor medii. Acestea ar urma să promoveze mai eficient consecințe favorabile durabile atât pentru oameni, cât și pentru comunitate în general, arată medicalxpress.com.