Inteligența Artificială în Cloud. Cum ne va ajuta Google Gemini să construim lucruri mai rapid, mai ieftin, mai bine

google gemini

SURSA FOTO: Dreamstime

Cum ne va ajuta Google Gemini să construim lucruri mai rapid, mai ieftin, mai bine. Când vine vorba de IA generativă, se poate spune că Google a devenit un jucător important prin apariția celui mai avansat model de inteligență artificială, denumit Gemini.

Utilizatorii experimentează Gemini cu fiecare căutare, fiind disponibil ca parte Gmail, dar există și instrumente de codare și dezvoltare care beneficiază de ajutorul Gemini AI.

Richard Seroter, expert la Google Cloud, a explicat pentru ZDNET ce poate face Gemini, atât la nivel de dezvoltator, cât și la nivel de consumator.

Seroter spune, în primul rând, că acum are privilegiul de a conduce un grup talentat de ingineri, scriitori de tehnologie și manageri de produs care îi ajută pe oameni să găsească, să utilizeze și să se bucure de Google Cloud.

Asistenții de codare bazați pe IA au îmbunătățit productivitatea dezvoltatorilor?

Potrivit expertului, „scopul Google AI este de a ajuta echipele să livreze mai rapid, mai eficient și cu o calitate mai bună.

„Asistenții de codare bazați pe inteligență artificială pot face acest lucru reducând schimbarea contextului în mai multe activități datorită chatului IA și generării codului inline, creând un cod prin exprimarea intenției, fără a fi nevoie să amintiți fiecare aspect din sintaxa codului”.

De exemplu, explică el, un asistent AI bun accelerează integrarea noilor abilități, ajută să găsiți zone ale bazei de cod pe care să le îmbunătățiți și elimină sarcinile repetitive.

Astfel, utilizarea asistenților AI pentru a genera rapid codul de conexiune la baza de date sau obiecte de date înseamnă o economie de timp uriașă. În timp ce dezvoltatorii petrec toată ziua codificând, există un beneficiu legitim de productivitate pentru dezvoltatorii juniori și seniori, afirmă Seroter.

Ce măsuri s-au luat pentru a asigura fiabilitatea și acuratețea codului generat de AI?

Deși produse precum Gemini Code Assist sunt susținute de modele pregătite riguros și de o serie de filtre pentru a verifica rezultatele, răspunsurile nu sunt întotdeauna perfecte, recunoaște el.

Potrivit lui Seroter, „acesta este unul dintre motivele pentru care construim caracteristica noastră de personalizare a codului, care permite să vă bazați răspunsurile din baza de cod privată. Vom continua să îmbunătățim și să perfecționăm modelele noastre de bază, preluând feedback-ul clienților cu privire la domeniile care trebuie îmbunătățite”.

Parteneriatul Google Cloud cu Stack Overflow și alte platforme instrumentele AI

Datele de la toți partenerii noștri (cum ar fi Stack Overflow, Snyk și alții) oferă cunoștințe suplimentare, care ne permit să întâlnim dezvoltatorii acolo unde se află și să oferim răspunsuri cuprinzătoare la întrebările utilizatorilor.

„Ca parte a strategiei noastre generale de procesare a datelor, filtrăm și evaluăm toate contribuțiile de date, inclusiv datele de la partenerii noștri. Folosim o combinație de tehnici și instrumente pentru a ne fundamenta răspunsurile, indiferent dacă este folosită sau nu o sursă terță de date și validăm și monitorizăm în mod continuu calitatea răspunsului prin intermediul bateriilor de teste automate și manuale”, afirmă expertul.

Cum asigură Google securitatea și confidențialitatea codului clientului atunci când folosește Gemini Code Assist

Google nu antrenează modelul nostru pe baza solicitărilor introduse în Gemini Code Assist. Publicăm documentație despre modul în care criptăm solicitările în tranzit și angajamentul nostru general de confidențialitate, explică Seroter.

De asemenea, adaugă el, citim surse ori de câte ori este posibil, oferim despăgubiri și oferim acces securizat pentru rețeaua de perimetru utilizând comenzile serviciului VPC.

Impactul AI asupra viitorului practicilor de inginerie software și dezvoltare

Ne așteptăm ca acesta să aibă un impact în fiecare rol în dezvoltarea și livrarea de software. 

Echipele vor folosi sisteme bazate pe inteligență artificială pentru a analiza datele, pentru a crea cerințe, a crea prototipuri, a configura medii de dezvoltare, a scrie și a actualiza codul, a genera planuri de testare, a revizui codul, a implementa aplicații, a furniza și a optimiza infrastructura, a depana problemele și a securiza sistemele, subliniază el.