Se schimbă regulile în școlile din România. Decizie la Ministerul Educației: Un instrument esențial

scoala, elevi, catalog, profesor

SURSA FOTO: Pexels

Ministrul Educației, Ligia Deca, a afirmat joi, pe 9 mai, că inteligența artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educație. Oficialul a spus cum se va face integrarea și pe ce se va baza aceasta.

Inteligența artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în Educație

Ligia Deca, ministrul Educației, afirmă că inteligența artificială va fi din ce în ce mai integrată în sistemul educațional. Această integrare trebuie să se realizeze prin digitalizarea platformelor și resurselor educaționale, a mai subliniat ea.

Oficialul a mai precizat că  este crucial ca inteligența artificială să servească drept un instrument focalizat pe nevoile elevilor și să fie utilă cadrelor didactice, respectând în același timp normele de etică și standardele de protecție a datelor personale.

„Inteligenţa artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie. Însă este extrem de important ca această integrare să fie bazată pe digitalizarea platformelor şi a resurselor educaţionale, pentru că doar astfel vom putea beneficia cu adevărat de avantajele acestui instrument.

De asemenea, este esenţial ca AI să fie un instrument centrat pe nevoile elevilor şi util cadrelor didactice, cu respectarea normelor de etică şi a standardelor de protecţie a datelor personale”, a scris aceasta pe Facebook.

Ligia Deca a mai menționat că digitalizarea procesului de evaluare la examenele naționale contribuie la identificarea rezultatelor reale ale învățării. Potrivit ei, este pentru prima dată când România dispune de un astfel de instrument.

Utilizarea resurselor digitale în sălile de clasă nu doar diversifică orele, ci și oferă instrumente care facilitează accesul la informație, transmiterea, înțelegerea și aplicarea acesteia, a mai precizat ea. Totodată, spune ministrul Educației, este și responsabilitatea noastră să sprijinim elevii să integreze în mod constructiv tehnologia în activitățile lor. Unul dintre demersurile concrete este formarea a 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale.

„Mulțumesc pentru invitație! A fost o bucurie să fiu prezentă la un eveniment care reunește actori din mediul public și privat, într-un parteneriat valoros pentru întreaga societate!”, a conchis oficialul.

Inteligența artificială poate distruge lumea, spune Warren Buffet

Amintim că recent, Warren Buffett a emis un nou avertisment cu privire la inteligența artificială. Acesta și-a exprimat preocupările în cadrul unei conferințe. Miliardarul de renume a explicat că, deși această tehnologie are un potențial imens, există riscul să dăuneze lumea dacă nu este utilizată cu precauție.

La început, Warren Buffet a evidențiat că Inteligența Artificială (AI) este o tehnologie de profunzime. Ulterior, celebrul miliardar a asemănat-o cu un duh magic.

El a menționat, de asemenea, că această tehnologie poate aduce beneficii extraordinare societății, dacă este folosită în mod pro-social.

Pe de altă parte, el a făcut referire la Al Doilea Război Mondial și la utilizarea bombelor atomice, care au capacitatea de a distruge lumea. Mai multe puteți citi aici.