Prima abatere a avut loc în jurul orei 09:10, când bărbatul a fost înregistrat de radarul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Turda circulând cu 84 km/h pe DN 1 – E60, într-o zonă unde limita legală era inferioară.
Mai mulți șoferi au primit amenzi imense din partea polițiștilor
Pentru această infracțiune, a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.215 lei. La numai 15 minute distanță, în jurul orei 09:25, același conducător auto a fost surprins din nou de radar, de această dată în localitatea Copăceni, unde circula cu 120 km/h, depășind cu 50 km/h limita legală de 70 km/h. Pentru această a doua abatere, a fost aplicată o nouă sancțiune contravențională, în valoare de 1.822,5 lei.
Tot în cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii rutieri din Cluj-Napoca au depistat un alt caz grav de viteză excesivă. Pe Calea Turzii, un tânăr de 25 de ani a fost surprins conducând cu 173 km/h. Ca urmare, acesta a primit o amendă în valoare de 1.822,5 lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 120 de zile.
„Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Turda au sancţionat contravenţional un bărbat de 45 de ani, din Cluj-Napoca, pentru încălcarea repetată a regimului legal de viteză şi a regulilor privind depăşirea. În jurul orei 09:10, acesta a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce circula cu 84 km/h pe DN 1-E60, fiind sancţionat cu o amendă de 1.215 lei. La scurt timp, în jurul orei 09:25, acelaşi conducător auto a fost surprins din nou, de această dată rulând cu 120 km/h în localitatea Copăceni, unde limita legală este de 70 km/h. Pentru această abatere, a fost aplicată o nouă sancţiune contravenţională, în valoare de 1.822,5 lei”, a transmis IPJ Cluj.

Acțiunea polițiștilor a făcut parte dintr-un efort coordonat la nivel european
Acțiunea polițiștilor din județul Cluj a făcut parte dintr-un efort coordonat la nivel european, desfășurat în cadrul Programului Operațiunilor Europene 2025 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), și s-a concentrat pe reducerea numărului de accidente provocate de viteza excesivă sau neadaptată. Campania, desfășurată sub numele de Speed Marathon, a avut ca scop descurajarea comportamentului periculos la volan și creșterea siguranței pe drumurile publice.
Rezultatele operațiunii sunt semnificative: 311 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru depășirea vitezei legale, iar în 21 de cazuri a fost dispusă reținerea permisului de conducere. Poliția rutieră atrage atenția asupra pericolelor generate de viteza excesivă și continuă să monitorizeze traficul intensificat în județ, pentru prevenirea tragediilor rutiere.