Este interzis pentru cei care stau la curte. Dacă stați la curte, un copac sporește atractivitatea casei și mai ales, pe timpul verii, aduce umbră, intimitate și structură paturilor de grădină.

Cu toate acestea, unii copaci au rădăcini invazive sau crengi predispuse la rupere. De obicei, acești copaci pot provoca daune materiale dacă sunt plantați în apropierea caselor, scrie The Spruce.

Este interzis pentru cei care stau la curte. Copacii care nu ar mai trebui plantați

Salcia plângătoare

Salciile (Salix babylonica) sunt simbolul primăverii. Sunt copaci frumoși atunci când sunt plantați într-un peisaj deschis, lângă un iaz sau un lac mic. Ramurile lor, care se leagănă, și culoarea strălucitoare a frunzelor arată minunat în locul potrivit.

Acești copaci mari preferă solurile umede și de aceea sunt ideali în zonele unde este apă. Dar atunci când sunt plantați în apropierea caselor, au tendința de a invada și a distruge conductele de apă și sistemele de canalizare. În plus, pe măsură ce îmbătrânesc, salciile plângătoare devin tot mai fragile.

Alternativă: Stejarul alb de mlaștină (Quercus bicolor) este o alternativă excelentă la salcia plângătoare. Acești copaci trăiesc sute de ani și sunt durabili.

Părul ornamental Bradford

Părul ornamental cel mai cunoscut este părul Callery, uneori numit și părul ornamental fără fructe. Înflorirea părului Bradford (Pyrus calleryana) este un semn al primăverii în multe zone. Florile lor albe sunt spectaculoase, dar mulți oameni au ajuns să regrete că i-au plantat.

Florile au o aromă îngrozitor de dulce, copacul este extrem de invaziv, iar structura crengilor copacului este slabă, predispusă la daune când au loc furtuni puternice.

Alternativă: arțarul roșu

Arțarii roșii și arțarii de zahăr au un aspect similar cu cel argintiu și cel de Norvegia, dar prezintă mai puține riscuri pentru proprietarii de case. Nu numai că acești copaci sunt originari din America de Nord, dar arțarii roșii se încântă cu frunzișul roșu aprins de toamnă, iar arțarii de zahăr sunt cei mai buni copaci pentru arțar.

Frasin

Frasinul este un gen de plante din familia Oleaceae, originar din regiunile temperate ale emisferei nordice. Cuprinde circa 65-75 specii de arbori și câteva de arbuști, cunoscuți pentru creșterea rapidă, forma curată, rotunjită și culorile de toamnă care merg de la galben până la roșu vibrant și portocaliu.

Au fost plantați mai ales în anii 1960 și 1970 datorită acestor caracteristici și au fost prezentați ca arbori stradali ideali. Din păcate, odată cu apariția unor insecte dăunătoare, orașe întregi au fost nevoite să taie miile de frasini morți. Chiar și cu un tratament regulat (și foarte costisitor), frasinul cedează, în cele din urmă, în fața insectelor.

Ce să plantezi în schimb: mesteacăn sau stejar

Arțarul norvegian

Arțarul norvegian (Acer platanoides) și numeroasele sale soiuri au fost crescuți datorită frunzelor mari și culorilor frumoase de toamnă, în nuanțe pestrițe și violet. Lăsând la o parte frumusețea frunzelor, arțarii norvegieni sunt copaci extrem de dezordonați și produc milioane de semințe în fiecare an.

Din aceste semințe provin mii de puieți și, în anumite părți ale SUA, au devenit o specie invazivă, blocând plantele native și perturbând ecosistemele.

Ce să plantezi în schimb? Arțarul roșu Acer rubrum!

Nuc negru

Și acesta este un copac care ar trebui evitat. Rădăcinile lor sunt mai invazive decât ale majorității celorlalți arbori de foioase. De asemenea, nucul negru eliberează în sol o substanță toxică, cunoscută sub numele de juglone, care împiedică alte plante să concureze cu el pentru spațiu.

Din păcate, dacă juglone intră în sol, poate îngreuna creșterea altor plante ornamentale și chiar poate interfera cu creșterea culturilor comestibile, precum roșiile.

Alternativă: cireșul negru