În locul conectării de cabluri pentru diverse dispozitive de networking, produsele Powerline permit accesul la Internet prin rețeaua electrică deja existentă. Introducând pur și simplu produsul într-o priză, sistemul electric va deveni instantaneu un sistem dual-power cu conexiune la Internet.
Noua familie de produse ZyXEL HD Powerline PLA4200 Series oferă o viteză de transfer de până la 500Mbps și Gigabit Ethernet Technology, permițând utilizatorilor să se bucure de numeroase tipuri de HD multimedia streaming, precum HD Internet TV și gaming online. Integrat cu tehnologie Gigabit Ethernet, Powerline Series asigură livrarea stabilă a conținutului multimedia audio și video fără întârziere sau modificări de calitate a semnalului. O asemenea  “calitate a serviciului” (high-quality of service – QoS) este critică atunci când sunt implementate aplicații multimedia HD, precum Internet TV, Internet Radio și gaming online.
În timp ce conectivitatea la Internet oferă multe avantaje vieții cotidiene, intruziunile cibernetice au devenit o amenințare importantă la intimitatea și securitatea oamenilor. Gama de soluții ZyXEL este echipată cu criptare a datelor, utilizatorii fiind mereu protejați de o varietate de amenințări cibernetice. De asemenea, susținând angajamentul ZyXEL pentru un mediu “verde”, gama Powerline 4200 oferă opțiunea ‘Power-Saving-Mode’, aceasta conducând la evitarea consumului inutil de energie electrica, fiind economisit până la 80% din consumul total.
 
Luând în considerare diferitele cerințe pentru diverse nevoi ale utilizatorilor individuali, kit-ul all-in-one oferă trei variante – un adaptor cu un port Ethernet (PLA4205), unul cu un switch cu patru porturi (PLA4225), la fel ca și un adaptor dual-function cu încă o priză opțională (PLA4215). Modelul PLA4215 are un design special dual-function, aducând un port Ethernet și o priză electrica în același dispozitiv. Utilizatorii se pot bucura de conectivitate la Internet, fiind in siguranță datorită unei surse neîntrerupte de energie electrică.

ZyXEL Communications Corp a fost fondată în 1989 şi a devenit lider în industria de soluţii complete de acces broadband pentru furnizorii de servicii internet, dar şi pentru diverse medii de afaceri și utilizatori finali.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/GENdaMnjEHk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>