Astfel, conform raportului, în luna iulie, în țara noastră existau aproape trei milioane de conexiuni broadband, însemnând o penetrare de 14%. Procentual, Bulgaria se află la același nivel, dar, pentru că și populația țării este mai mică, există numai puțin peste un milion de conexiuni broadband. La acest capitol, lider este Olanda, țară în care 39% din case au internet de mare viteză.
 
România este însă liderul Europei în clasamentul realizat în funcție de liniile care permit viteze foarte mari. Astfel, în țara noastră, 43% din conexiuni permit viteze mai mari de 30 Mbps. Pe locul doi este Belgia, cu numai 26%. În Italia, Cipru, Franța, Grecia sau Estonia, acest tip de conexiuni sunt practic inexistente, în timp ce în Finlanda, Danemarca sau Germania mai puțin de 5% din conexiunile broadband permit viteze mai mari de 30 Mbps.
„Din cauza faptului că nu au o infrastructură moștenită, România și Bulgaria fac salturi la capitolul viteze foarte mari”, se spune în raport.
Situația nu este la fel de roz în privința internetului wireless broadband. Astfel, penetrarea acestui tip de conexiuni este, în România de 3,3%, față de 2,2% în Belgia, de exemplu, sau 2,3% în Bulgaria. Finalnda este liderul european la acest capitol, cu 21,5% penetrare a internetului mobil de mare viteză, urmată de Austria, cu 16,7%.
Conform Comisiei Europene, până în 2020 toți europenii ar trebui să aibă acces la internet mai rapid de 30 Mbps, și cel puțin 50% din locuințe ar trebui să aibă conexiuni cu viteze mai mari de 100 Mbps. În prezent, la nivel european, 4,4% au coneziuni de peste 30 Mbps și numai 0,5% de peste 100 Mbps.  La ceva tot i-am bătut pe vestici: suntem ași ai internetului