Raportul subliniază oportunităţile pe care le oferă internetul industrial şi dezvăluie nivelul actual al risipei în principalele sectoare europene, precizează un comunicat al companiei.
În sectorul medical, în 2012, în UE, s-au cheltuit peste 1,3 trilioane euro şi s-a estimat că, la nivel global, 10% din aceste cheltuieli reprezintă o risipă din cauza ineficienţei sistemului, 59% reprezentând ineficienţa clinică şi de operaţiuni. O reducere cu 1% a ineficienţelor clinice şi de operaţiuni este echivalentul unor economii de 11 miliarde euro în următorii 15 ani.
În sectorul energetic, economii de 1% generate de internetul industrial doar din producţia de energie pe bază de gaze naturale vor însemna a reducere a costurilor de combustibil cu 11 miliarde euro în Europa, în următorii 15 ani.
Sectorul european de companii aeriene comerciale cheltuieşte aproximativ 35 miliarde de euro pe an pe combustibil aviatic. O economie de 1% generată de tehnologiile internetului industrial s-ar reflecta în economii de aproape şapte miliarde în costurile de combustibil.
În sectorul de petrol şi gaze, reducerea cu 1% a cheltuielilor de capital de explorare şi producţie (E&P) în Europa poate duce la economii de şapte miliarde euro.
O reducere a cheltuielilor de 1% în domeniul transportului feroviar ar putea determina economii de 4,5 miliarde euro în următorii 15 ani în Europa.
Internetul industrial va permite eliminarea risipei de timp şi resurse valorând miliarde de euro, în principalele industrii europene, datorită asocierii dintre echipamentele conectate la internet, diagnosticare produse, software şi analitică, astfel încât operaţiunile companiilor să fie mai eficiente, mai proactive, predictive şi automatizate în mod strategic.
Cele 2,2 trilioane de euro pe care le-ar putea genera internetul industrial reprezintă aproape un sfert din dimensiunea actuală a economiei zonei euro, iar această ipoteză presupune că Europa va putea valorifica doar jumătate din beneficiile de productivitate pe care se consideră că le va obţine SUA prin internetul industrial.
Raportul GE denumit ‘Internetul industrial – depăşirea limitelor minţii umane şi ale aparatelor: o perspectivă europeană’, a fost dat publicităţii în faţa a 200 de lideri de companii, lideri de opinie şi decidenţi europeni cu experienţă. Evenimentul a avut ca subiect capacitatea echipamentelor inteligente de a revoluţiona eficienţa şi productivitatea şi s-a axat pe domeniile care ar trebui abordate astfel încât potenţialul internetului industrial să se poată realiza pe deplin.
Sursa: Agerpres