Numărul conexiunilor de internet mobil a ajuns la 2,4 milioane, după primele şase luni ale anului, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) Cătălin Marinescu.

Şeful ANCOM a mai spus că penetrarea şi utilizarea Internetului au avansat în continuare, legăturile mobile înregistrând o rată de creştere spectaculoasă de 58% în şase luni, probabil pe fondul dezvoltării reţelelor din generaţia a treia (3G) şi orientării românilor către terminale de tip business, care permit accesarea poştei electronice şi a Internetului.

Rata de penetrare a internetului: 12,3%

Datele ANCOM arată că numărul legăturilor la Internet a ajuns la cinci milioane la finele primului semestru al acestui an, de la 3,9 milioane în decembrie 2008 şi de la 3,2 milioane în urmă cu 12 luni.

Defalcat, accesul mobil la Internet numără 2,4 milioane de linii, cu 58% mai mult faţă de decembrie 2008, în timp ce avansul pe segmentul accesului fix la Internet a fost de 5% în prima parte a anului, la 2,6 milioane.

Rata penetrării Internetului la 100 de locuitori a ajuns la 12,3% şi a crescut cu 1,8% faţă de iunie 2008. Raportat la 100 de gospodării, rata penetrării Internetului a urcat cu 5,1%, la 32,1%.

SURSA:Mediafax