De cand economia americana a intrat in recesiune si Barack Obama a devenit noul presedinte al SUA, cei mai multi americani au renuntat la ziarele tiparite in favoarea presei online.

Pentru prima data in istorie americanii au ales sa citeasca stirile online decat in forma traditionala, cu toate ca popularitatea televiziunii eclipseaza inca toate celelalte surse de informare.

Conform companiei de cercetare Pew, numarul consumatorilor din SUA care folosesc Internetul pentru a citi presa a crescut de la 24% la 40% in ultimul an, depasind cota de 35% de cititori ce se bazeaza pe ziare. Televiziunea a scazut de asemenea usor de la 74% la 70%, potrivit Pew.

Acesata tendinta este o noua lovitura pentru industria ziarelor tiparite care a fost nevoita sa recurga la o serie de disponibilizari pentru a face fata crizei financiare care a dus la o scadere a veniturilor din publicitate.

De asemenea, printre cei cu varste sub 29 de ani, web-ul a crescut de la 34% la 59% ca sursa principala de stiri, fiind urmata de televiziune, si de ziarele tiparite.

Vanzarile de ziare din Statele Unite au scazut cu 4,6% in sase luni, a anuntat in luna septembrie Biroul de Audit al circulatiei din Statele Unite.

Sursa: The Guardian