Intervenție dificilă pentru pompieri în județul Buzău. Deși au acționat cu cu 8 autospeciale de stins incendii, pompierii au întâmpinat mari probleme în stingerea unui incendiu.
O societate a Primăriei municipiului Buzău le-a oferit sprijin suplimentar, punându-le la dispoziţie 2 cisterne pentru a alimenta autospecialele.
Intervenție dificilă pentru pompieri. Clădirea s-a prăbușit în interior
Nici condițiile atmosferice, dar nici tipologia construcției care a luat foc nu au ajutat la stingerea incendiului, din contră, au îngreunat cu mult intervenția.
Incendiul produs, marţi seară, la o societate de reciclare din Frasinu, judeţul Buzău, a fost localizat şi se lucrează la lichidarea acestuia.
Conform comandantului ISU Buzău, colonel Nicolae Tudoroiu, intervenţia este anevoioasă, dat fiind că în zonă nu există reţea de hidranţi şi autospecialele pompierilor trebuie alimentate cu cisternele.
”A fost o mare problemă pentru că nu avem reţea de hidranţi în zonă şi din pricina tipologiei construcţiei. Bucăţi din hala de metal s-au prăbuşit în interior, punându-ne probleme.
Un autoturism şi un camion au ars
Acţionăm cu 8 autospeciale de stins incendii 6 de la ISU Buzău şi 2 de la ISU Prahova si am primit sprijin şi de la societatea Primăriei municipiului Buzău care ne-a pus la dispoziţie 2 cisterne pentru a alimenta autospecialele”, a declarat colonelul Nicolae Tudoroiu, potrivit news.ro.
Acesta a precizat că se vor stabili cauzele producerii incendiului, după lichidarea acestuia.
”După ce lichidăm incendiul o să trecem la cercetare şi vom stabili şi cauzele incendiului. Există un autoturism şi un camion care au ars şi o să vedem dacă focul a pornit sau nu de acolo”, a mai declarat colonelul Nicolae Tudoroiu.
Pompierii din Buzău intervin, marţi seară, pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la un centru de colectare a PET-urilor.
Intervenţia este îngreunată din cauza vântului care suflă cu putere.
ISU Buzău gestionează următoarele situații de urgență:
– Incendii;
– Accidente nucleare și/sau urgențe radiologice;
– Inundații;
– Accidente chimice cu implicații în afara amplasamentului;
– Avarierea gravă a sistemelor de gospodărie comunală;
– Explozii necontrolate ale muniției rămase din timpul conflictelor militare;
– Căderi de obiecte din atmosfera și din cosmos.