Un imobil oarecare din sectorul 2 al Capitalei, situat pe strada Vasile Lascăr (pentru cine nu ştie, „părintele“ Poliţiei Române). Aici, în cele câteva camere din vila cedată temporar şi gratuit (în numele „cauzei“) de o doamnă sufletistă, îşi încarcă armele echipa de campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Senatorul-scafandru Dorel Onaca, ieşit brusc la suprafaţă în postură de agent electoralo-imobiliar (pentru că el este cel care a făcut rost de casă), tropăie de colo colo. La viaţa lui a salvat mulţi marinari, de ce nu ar juca acum rolul „colacului“ şi pentru un fost căpitan de vas?, îşi spune, probabil, cel a cărui avere a fost evaluată de revista Capital la 15-17 milioane de dolari. Până una-alta, împarte cu generozitate afişe şi pliante cu figura lui Traian Băsescu „care nu vrea să tacă“ simpatizanţilor veniţi la poarta casei. Chiar şi pe noi, cei de la Capital, ne-a îndemnat să luăm vreo câteva exemplare dintr-un teanc considerabil de postere.

Preşedintele intră pe uşă cu mâna întinsă. Bine dispus, însă ne avertizează că e pe fugă. Trece rapid la subiect. Vorbeşte despre sutele de milioane de euro din fondurile comunitare pe care România le va rata în acest an din cauză că toată clasa politică, în frunte cu Guvernul, s-a preocupat de suspendarea sa, şi nu de priorităţile instituţionale în relaţia cu UE, despre „crima economică“ a vânzării de energie către „băieţii deştepţi“, despre legile economice cu dedicaţie pentru celebrele „grupuri de interese“, despre corupţie şi incompetenţă la nivel înalt. Sunt temele sale favorite, cu care a tocat metodic nervii inamicilor politici, cu fiecare intervenţie publică, precum picătura chinezească.

În interviul acordat revistei noastre, Traian Băsescu transmite că mai are suficientă muniţie pentru Călin Popescu Tăriceanu, pe care o păstrează special pentru zilele următoare.

Se anunţă, aşadar, o perioadă extrem de agitată, în care la suprafaţa politicii dâmboviţene vor ieşi noi dezvăluiri, acuzaţii, poate chiar dosare, urât mirositoare. Scapă cine poate. Cu sau fără vestele de salvare ale lui Onaca.