Interviul lui Elon Musk cu Donald Trump, întârziat de un atac cibernetic „masiv”

Interviul dintre Donald Trump, candidatul republican la președinție, și miliardarul Elon Musk a început luni seara pe platforma de social media X, deținută de Musk. Începutul transmisiei a fost întârziat din cauza unor probleme tehnice care au împiedicat accesul multor utilizatori la transmisia live.

Proprietarul rețelei X afirmă că evenimentul a fost perturbat de un atac cibernetic „masiv”, notează AFP și Reuters.

„Se pare că există un atac masiv de tip DDOS asupra X. Lucrăm pentru a-l opri”, a postat Musk, referindu-se la faptul că a fost victima unui aşa-numit atac de tip denial of service, menit să supraaglomereze serverele companiei şi să provoace un blocaj.

Afirmația sa nu a fost încă confirmată. X nu a răspuns solicitărilor de a oferi detalii sau dovezi privind presupusul atac cibernetic.

Deși evenimentul media a început cu mai mult de 40 de minute întârziere față de ora programată, Trump a încercat să transforme problemele într-un aspect pozitiv, felicitându-l pe Musk pentru numărul mare de persoane care încercau să se conecteze.

Despre ce au discutat Elon Musk și Donald Trump

Elon Musk a dedicat o mare parte din prima parte a interviului lăudându-l pe Donald Trump pentru curajul său în fața atentatului din 13 iulie, când a fost rănit la ureche de un glonț.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, și-a anunțat sprijinul pentru Trump la scurt timp după acel atac. În 2020, el l-a susținut pe președintele democrat Joe Biden, dar de atunci a început să se alinieze cu poziții mai de dreapta.

Donald Trump a confirmat că plănuiește să se întoarcă la Butler, Pennsylvania, locul atentatului, pentru un miting în luna octombrie.

Pe parcursul conversației, fostul președinte al SUA a prezentat combinația sa obișnuită de nemulțumiri, afirmații exagerate și atacuri personale, miliardarul intervenind ocazional cu încurajări.

În timpul discuției, Trump a făcut afirmații neîntemeiate că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă el ar fi fost încă președinte. De asemenea, i-a lăudat pe liderii autoritari Vladimir Putin, Xi Jinping și Kim Jong Un, considerându-i „la vârful jocului lor”. Totodată, și-a exprimat nemulțumirea față de posibilitatea ca vicepreședinta Kamala Harris să-l înlocuiască pe Biden la alegerile prezidențiale din noiembrie.

„Ea nu a acordat niciun interviu de când a început toată această escrocherie”, a reiterat republicanul, susţinând în mod fals că renunţarea lui Biden a fost o „lovitură de palat”.

Donald Trump
Donald Trump (SURSA FOTO: Facebook, Donald J. Trump)

Trump conducea în multe sondaje din statele esențiale pentru rezultatul alegerilor din 5 noiembrie, dar acum Harris este înaintea sa în unele dintre aceste state.

Cei doi s-au gratulat reciproc

În interviul care a fost lipsit de detalii politice, Trump a părut să-l laude pe Musk și pentru concedierea angajaților.

„Eşti cel mai bun. Adică, mă uit la ceea ce faci. Intri, spui pur şi simplu: Vrei să demisionezi?

Ei intră în grevă – nu voi menţiona numele companiei – dar intră în grevă. Iar tu spui: Nu-i nimic, plecaţi cu toţii”, a spus Trump.

Musk, care conduce compania de mașini electrice Tesla, a susținut afirmațiile false ale lui Trump privind frauda electorală și politicile de imigrație ale lui Biden. Miliardarul a creat un super PAC (grup extern de cheltuieli) pentru a sprijini campania lui Trump, iar acum comitetul de acțiune politică este investigat în Michigan pentru posibile încălcări ale legilor statului privind colectarea de informații despre alegători.

În schimb, Trump, un critic al vehiculelor electrice, a schimbat direcția după ce a obținut susținerea lui Musk.

„Sunt pentru maşinile electrice. Trebuie să fiu, pentru că Elon m-a susţinut foarte puternic. Aşa că nu am de ales”, a declarat el în cadrul unui miting de la începutul lunii august.