Trotinetele electrice de închiriat au fost interzise în Brașov

Primăria Brașov a cerut firmelor de închiriere de trotinete electrice, Uber și Bolt, să scoată toate trotinetele de pe străzi, după ce serviciul a fost suspendat pe termen nelimitat. Decizia a fost luată de Comisia de Circulație a Primăriei Brașov, care a hotărât că trotinetele nu mai pot circula până când companiile vin cu soluții pentru amplasarea unor stații fixe unde trotinetele să fie parcate.

Până acum, brașovenii lăsau trotinetele oriunde, iar angajații firmelor le duceau în stații improvizate doar după ce le încărcau și le reparau. În lipsa unui sistem organizat, multe trotinete ajungeau să fie răsturnate, aruncate la gunoi sau puse în locuri periculoase, cum ar fi pe stradă, ceea ce punea în pericol siguranța traficului.

Comisia de Circulație a Primăriei Brașov a cerut ca trotinetele să fie parcate doar în stații bine definite pentru a evita haosul și problemele cauzate de lipsa de responsabilitate sau nepăsare.

Trotinetele Bolt vor circula în Brașov doar până la sfârșitul lunii noiembrie

trotinetele electrice de închiriat
SURSA FOTO: Dreamstime

Reprezentanții Bolt au explicat pentru BizBrașov că trotinetele electrice vor circula în Brașov doar până la sfârșitul lunii noiembrie.

După aceea, vor fi retrase din cauza vremii rele, urmând să revină anul viitor, dar numai dacă mai vor primi din nou aprobare de la Comisia de Circulație a Primăriei Brașov, așa cum s-a procedat și în anii trecuți.

În cazul Lime, trotinetele lor au fost deja scoase de pe străzi, compania alegând, ca și în alți ani, să nu ofere serviciul în sezonul rece.

Brașovul se află printre județele cu cele mai multe accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice

Un raport al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) arată că, în ultimii trei ani, au avut loc 396 de accidente grave cu trotinete electrice în România, în urma cărora 24 de persoane au murit și peste 370 au fost rănite grav.

Cele mai multe accidente au fost în București (187), unde au murit trei persoane. Tot trei decese au fost și la Cluj, dintr-un total de 28 de accidente grave. În alte județe, cum ar fi Arad, Vâlcea, Vaslui, Teleorman și Prahova, a murit câte o persoană.

În privința celor rănite grav, cele mai multe cazuri au fost în București (184), Cluj (35), Mehedinți (16), Brașov (12) și alte județe precum Vaslui, Mureș și Iași (câte 10). În județele Buzău, Ialomița, Olt și Tulcea nu au fost raportate astfel de accidente grave.