Așadar, poliția din Marea Britanie folosește inteligența artificială ca să-i supravegheze pe șoferi. O cameră echipată cu această tehnologie a fost utilizată pentru a identifica persoanele care nu poartă centura de siguranță și care folosesc telefonul mobil.
Poliția îi supraveghează pe șoferi
Un nou sistem ar putea ajuta poliția să penalizeze în viitor utilizarea telefonului mobil la volan. Într-o săptămână de testare, poliția din Hampshire și Insula Wight și poliția din Thames Valley au reușit să înregistreze aproape 500 de infracțiuni potențiale folosind noua tehnologie.
Un microbuz a fost echipat cu două camere în acest scop, notează FutureZone. Potrivit publicației, una dintre camere înregistrează dintr-un unghi scăzut pentru a detecta utilizarea telefonului mobil la nivelul urechii.
Datele au fost verificate de două echipe înainte de a fi transmise poliției
De asemenea, camera recunoaște dacă oamenii poartă centura de siguranță prin înregistrarea părții superioare a centurii de siguranță.
A doua cameră înregistrează dintr-un unghi abrupt. Aceasta detectează dacă oamenii navighează pe telefonul mobil sau scriu mesaje.
De asemenea, a doua cameră poate să analizeze partea inferioară a centurii și să detecteze dacă centura este într-adevăr fixată.
Imaginile au fost apoi trimise la producătorul sistemului, AECOM. Datele au fost verificate de două echipe înainte de a fi transmise poliției. Astfel, s-ar fi asigurat că numai infracțiunile clare sunt investigate, notează sursa menționată.
273 de persoane nu purtau centura de siguranță
În total, 86 de șoferi au fost prinși folosind un telefon mobil la volan. În același timp, 273 de persoane nu purtau centura de siguranță.
Totodată, 132 de vehicule au fost prinse cu infracțiuni tehnice, cum ar fi încărcături fixate necorespunzător, anvelope defecte sau vehicule supraîncărcate.
Chiar dacă succesul ar fi binevenit, notează sursa menționată, poliția a fost dezamăgită de cât de frecvente sunt aceste infracțiuni.
Conducerea distrasă sau nepurtarea centurii de siguranță pot duce la accidente mortale.
Un oficial a oferit mai multe explicații. El spune că aceste „infracțiuni vor fi pedepsite”.
„Vom continua să educăm oamenii că distragerea atenției la volan este mortală, că aceste infracțiuni vor fi pedepsite și că aceste obiceiuri sociale trebuie să se schimbe”, a susținut Simon Gomer, oficial de la Siguranța rutieră.