Eliminând anumite obiceiuri proaste de alimentație și concentrându-ne pe o dietă sănătoasă, ne putem prelungi viața. Experții consultați de Eatthis dezvăluie câteva sfaturi pentru o viață lungă și sănătoasă.
Dr. Jacob Hascalovici spune că, ”după o anumită vârstă, devine din ce în ce mai important să avem grijă de mintea și corpul nostru. Nu trebuie decât să schimbăm unele obiceiuri proaste cu unele care ne pot prelungi viața”, mai ales atunci când am trecut de vârsta de 60 de ani.
Renunțați la fumat!
Un prim pas, foarte important, ar trebui să fie renunțarea la fumat. „Fumatul poate fi modalitatea de a vă relaxa sau doar un obicei adânc înrădăcinat. Dar este mortal. Fumatul crește riscurile multor afecțiuni cronice și vă poate îngreuna vindecarea, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți”, spune dr. Hascalovici, potrivit Eatthis.com.
De îndată ce renunțați la fumat, corpul începe să se recupereze.
Faceți mai multă mișcare, chiar dacă vă dor picioarele
Dr. Hascalovici spune că sedentarismul ucide. ”Lipsa mișcării poate duce la mai multe probleme de sănătate ale inimii, la pierderea masei musculare, la slăbirea sistemului osos și la creșterea în greutat.
Sedentarismul ne poate face mai mult rău decât credem”, subliniază el. Chiar și dacă picioarele ne dor după o anumită vârstă și nu mai avem aceeași forță ca la 30 de ani, este important să facem mișcare!
Eliminați pe cât puteți zahărul din alimentație
Unul dintre obiceiurile proaste la care trebuie să renunțăm este consumul excesiv de zahărul. Cu timpul, zahărul poate duce la probleme de sănătate grave, la diabet, și la creșterea în greutate. Renunțați la zahăr pe cât posibil și mai ales la băuturile carbogazoase!
Dar și cafeaua
S-a dovedit că există efecte pozitive ale cofeinei asupra sistemului imunitar și a metabolismului. Prea multă cofeină poate exacerba problemele cardiace și chiar afectează funcția sexuală.
Mai ușor cu sarea
Slănina, pizza, brânza sau alte produse procesate au adesea o cantitate semnificativă de sodiu. În timp ce sodiul este un mineral esențial pentru funcționarea corpului, o cantitate prea mare poate duce la creșterea tensiunii arteriale, poate agrava afecțiunile cardiace asociate și cauzează retenția de apă.
Evitați grăsimile saturate
Unele grăsimi saturate sunt sănătoase, dar cele sub formă de unt, brânză, lapte și alte produse lactate, pot crește riscul de colesterol și boli de inimă. Încercați pe cât posibil să reduceți aportul de grăsimi saturate și începeți să consumați grăsimi mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline.