Informația momentului pentru cei care stau la curte. Indiferent dacă ținem aici mobilier de grădină, hrană pentru animalele de companie sau articole esențiale pentru sporturile de vară, curțile caselor sunt locuri aparent perfecte pentru a depozita tot felul de obiecte.
Interzis pentru cei care stau la casă. Nu mai lăsați niciodată aceste obiecte în curte. Cu toate acestea, deși ar putea părea un spațiu ideal, profesioniștii avertizează că, în general, curtea casei este unul dintre cele mai proaste locuri dacă vreți ca acestea să reziste.
Ei avertizează că există șapte lucruri pe care nu ar trebui să le depozitați niciodată în curte și explică de ce păstrarea lor în alt loc vă poate economisi timp și bani.
Lucruri pe care nu ar trebui să le păstrați niciodată în curte
1. Accesorii pentru mobilierul de grădină
Deși cel mai bun mobilier de exterior este proiectat și realizat ținând cont de depozitarea sa în aer liber, nu fiecare accesoriu este potrivit pentru a fi lăsat afară, chiar și cu o husă de ploaie.
„Articolele moi, cum ar fi pernele și fețele de masă, se pot mucegăi rapid dacă sunt lăsate afară. Recomand să le depozitați într-o cutie impermeabilă sau să le aduceți în interior atunci când nu sunt utilizate. Păstrarea lor într-un loc uscat, cum ar fi un garaj sau un dulap, le va ajuta să reziste mai mult. Folosiți huse durabile, rezistente la intemperii pentru mobilierul de grădină lăsat afară”, sugerează ea.
2. Lumânări
Există mai multe motive pentru care folosiți lumânări afară: de la cele cu citronella pentru a respinge țânțarii, până la crearea unei ambianțe confortabile la mesele în aer liber.
Dar acestea nu ar trebui lăsate niciodată afară, din mai multe motive, spune Barbara Brock, organizator profesionist. Ea susține că, și în cazul lumânărilor formulate pentru utilizarea în aer liber, vremea care se schimbă rapid poate duce la crăparea lor, la deteriorarea mirosului și la distugere. În schimb, depozitați-le în casă, departe de fluctuațiile bruște de temperatură.
3. Anumite echipamente de grădinărit
Poate fi tentant să vă lăsați uneltele de grădinărit afară, astfel încât să vă puteți întoarce la sarcini a doua zi. Cu toate acestea, indiferent dacă aveți sau nu un șopron, aceste instrumente ar trebui să stea întotdeauna în interior, sugerează Meaghan Kessman.
„Uneltele metalice de grădină sunt predispuse la rugină dacă sunt lăsate afară. În schimb, depozitați-le într-un șopron sau într-un garaj. Dacă aveți puțin spațiu, rafturile de perete sunt o modalitate excelentă de a le menține”, recomandă ea.
4. Produse chimice
Anumite substanțe chimice nu ar trebui să lăsate afară, avertizează Rafi Friedman, președintele Coastal Luxury Outdoors:
„Aceste articole prezintă un pericol pentru sănătate și siguranță pentru copii și animalele de companie. Pot fi deteriorate de temperaturile extreme și de expunerea la lumina soarelui”, explică el. „Păstrați-le într-un garaj, într-o magazie sau într-un subsol”, recomandă el.
5. Echipament sportiv
Echipamentele sportive nu trebuie lăsate niciodată afară, îndeamnă Meaghan Kessman.
„Bicicletele, skateboard-urile și alte echipamente sportive pot suferi în urma expunerii la temperaturi prea mari. Vă sugerez să le depozitați atunci când organizați un garaj, folosind cârlige și suporturi de perete pentru a le ține departe de podea”, spune el.
De asemenea, investiți în coșuri impermeabile sau cutii pentru articole mai mici. Aceste cutii sunt rezistente la intemperii și sunt perfecte pentru a păstra jucăriile copiilor în siguranță.
6. Cărbunii pentru grătar
Nu ar trebui să țineți niciodată cărbunii sau alt combustibil pe terasă, avertizează Barbara Brock, organizator profesionist.
„Cărbunele va păstra umiditatea și nu va mai fi bun pentru grătar, în viitor”, explică ea.
În plus, poate atrage bacterii sau mucegai care ar putea contamina apoi alimentele. Cel mai bine ar fi să țineți cărbunii într-un depozit curat, într-o magazie, în subsol sau într-un garaj.
7. Hrana pentru animalele de companie
„Mâncarea pentru animale de companie nu trebuie păstrată pe o terasă. Deși poate fi convenabil, poate atrage dăunători. Sconcșii, ratonii, șoarecii și insecte precum gândacii și furnicile vor vedea asta ca pe o oportunitate, devenind o problemă mai mare care va dăuna curții”.