Plantele pe care proprietarii de câini nu ar trebui să le aibă niciodată în grădină

Important de știut pentru cei care stau la curte. Primăvara este anotimpul reînnoirii și regenerării. Zilele mai lungi, cu mai mult soare, înseamnă că puteți petreceți mai mult timp afară pentru a vă bucura de copacii și plantele care au înverzit. Dar, pentru cei care stau la curte și au și câini, există anumite măsuri de precauție atunci când iau în considerare ce plante pot cultiva în grădină sau chiar în casă.

Iată câteva plante pe care proprietarii de câini nu ar trebui să le aibă niciodată în casă sau în grădină, potrivit Yourtango.

1. Narcisele

Narcisele înfloresc la începutul primăverii. Un bulb de narcise este deosebit de toxic, dar dacă câinele mănâncă orice parte a plantei ar putea suferi de vărsături, salivare, tremor, convulsii, probleme cardiace sau respiratorii.

2. Crăciunița

Amaryllis sunt bulbi de primăvară care înfloresc între sfârșitul iernii și jumătatea primăverii. Deși sunt decorațiuni festive de Crăciun, Crăciunițele sunt toxice pentru câini și pisici. Conțin un compus numit licorină, care este otrăvitor. Dacă este consumată, amaryllis poate provoca salivație crescută, letargie și tremor, precum și alte probleme gastro-intestinale, cum ar fi vărsături, diaree, scăderea apetitului și durere.

3. Crinii

Crinii le pot provoca câinilor un stomac deranjat, dar sunt extrem de toxici și pentru feline. Crinii conțin o substanță care provoacă arsuri și iritații în gura și burtica câinilor. Înghițirea unui crin le poate provoca și numeroase probleme la înghițire.

4. Lalele

Un alt vestitor al primăverii, lalelele sunt dăunătoare câinilor, provocând orice, de la vărsături și diaree, la sângerări gastro-intestinale și salivare excesivă. Bulbii de lalele sunt partea cea mai toxică. Dacă câinele mănâncă bulbi de lalea, ar putea experimenta o frecvență cardiacă crescută și respirație neregulată.

5. Hortensiile

Acești arbuști frumoși au petale albastre, magenta sau violet dar și concentrații mari de toxicitate atât în flori, cât și în frunze. Consumul de hortensii poate duce la letargie și la o serie de probleme gastrointestinale ale câinilor.

6. Rododendroni

Rododendronii conțin grayanotoxină, care poate provoca vărsături, slăbiciune, depresie și probleme cardiace, inclusiv insuficiență cardiacă.

7. Aloe Vera

Pentru oameni, aloe vera are proprietăți de calmare a pielii, dar pentru tovarășii canini această plantă poate fi toxică. În timp ce gelul de aloe în sine nu este otrăvitor, dacă patrupedul mănâncă planta, consumă atât gelul, cât și latexul de aloe, care conține compuși toxici de saponină.

8. Palmier sago

Palmierul sago este cea mai periculoasă plantă de apartament pentru câini. Această plantă de apartament populară conține cicazină, ceea ce poate duce la insuficiență hepatică. Semințele de palmier sago sunt deosebit de toxice: chiar dacă câinele mănâncă doar câteva păstăi de semințe, ar putea prezenta insuficiență hepatică acută. Simptomele intoxicației cu palmier sago includ scăderea apetitului, sângerări nazale și probleme intense de stomac.

9. Monstera

Plantă de apartament populară, cunoscută pentru frunzele sale largi, în formă de evantai, Monstera aparține familiei filodendronilor. Deci, conține oxalați de calciu insolubili. Dacă sunt consumate, pot provoca vărsături și umflături în gura câinelui, inclusiv în partea din spate a gâtului.

10. Crinul Păcii

Au aceiași oxalați de calciu insolubili ca și plantele Monstera, astfel încât simptomele unei intoxicări, după ingerare, ar fi aceleași: vărsături, salivare și arsuri ale gurii și buzelor.