Interzis pentru toți șoferii. Legea interzice aceste dispozitive electronice în timpul condusului
În Germania, este interzis să folosești dispozitive electronice în timp ce conduci, dacă acest lucru afectează siguranța traficului. Această regulă se aplică și la panourile electronice, inclusiv cele pentru încălzirea scaunelor.
Un exemplu este un caz în care un șofer a fost amendat cu 200 de euro (aproape 1.000 de lei) și a primit interdicție de a conduce timp de o lună, după ce a încercat să regleze ștergătoarele de parbriz folosind ecranul tactil al mașinii în timpul mersului, pierzând astfel controlul asupra mașinii.
Pentru a evita astfel de probleme, șoferii ar trebui să regleze încălzirea scaunelor înainte de a pleca la drum. Orice schimbare făcută în timpul mersului crește riscul unui accident și poate duce la amenzi mari.
În Spania, șoferii nu au voie să conducă îmbrăcați în jachetă de iarnă
De altfel, în Spania, șoferii nu au voie să conducă îmbrăcați în jachetă de iarnă!
Pe măsură ce vine frigul, șoferii trebuie să decidă dacă să conducă îmbrăcați în haine groase, precum paltoane și geci. Deși sunt necesare pentru a face față temperaturilor scăzute, există întrebări legate de siguranța și legalitatea purtării acestora la volan.
Direcția Generală de Trafic din Spania spune că, deși mulți șoferi nu își dau jos hainele groase când urcă în mașină, acest lucru poate afecta siguranța. La începutul călătoriei, când mașina nu este încă încălzită, șoferii și pasagerii pot simți frigul.
Totuși, hainele groase, cum ar fi gecile de iarnă, pot îngrădi mișcările și reacțiile rapide în caz de urgență. De altfel, centurile de siguranță nu se vor fixa corect, ceea ce poate crește riscul de răni în caz de accident.
Amenzile pot ajunge până la 200 de euro
Conform Regulamentului General de Circulație din Spania, șoferul trebuie să aibă libertatea de mișcare, un câmp vizual clar și să fie atent pentru a conduce în siguranță.
Prin urmare, orice haină care îngreunează mișcarea sau reduce vederea este considerată ilegală. Dacă se întâmplă asta, șoferii riscă amenzi între 80 de euro și 200 de euro.