Cei care stau la bloc au parte de vești importante. Craiova, condusă de Lia Olguța Vasilescu, schimbă regulile. Administrația orașului a impus un regulament destul de strict.
Din anul 2021, în Craiova a fost implementat un nou Regulament de Administrare a Orașului. Acesta a suferit modificări acum un an. De atunci, locuitorilor din Craiova le este interzis să crească păsări și animale.
Primăria Craiova vine cu sancțiuni dure
În prezent, Primăria Craiova propune din nou modificări, ajustând măsurile și sancțiunile contravenționale. Aceste propuneri sunt disponibile pentru consultare publică pe site-ul oficial al primăriei. Cererile de modificare vin din partea Poliției Locale. Administrația locală urmează să le pună în practică după ce vor fi aprobate de către Consiliul Local.
Prima modificare se referă la proprietarii de bărci și alte tipuri de ambarcațiuni. Este vorba de cele care navighează pe lacurile aflate în proprietatea primăriei. Conform noilor reguli, aceștia nu vor putea folosi bărcile lor personale sau alte ambarcațiuni. Acest lucru este interzis pe lacurile care sunt sub jurisdicția municipiului Craiova fără a obține în prealabil aprobarea din partea autorităților locale.
Reguli noi pentru cei care stau la bloc și vor rufe pe balcon
În plus, o altă modificare se referă la rezidenții din Craiova care stau la bloc. Sunt vizați cei care își usucă rufele în afara balconului sau în fața blocului.
Conform reglementării anterioare, reprezintă contravenție săvârșirea anumitor acțiuni de către persoane fizice și juridice. Era vorba de instalarea suporturilor pentru uscat rufe în afara balcoanelor sau pe terenul public/privat al municipiului Craiova.
Acum, noile prevederi interzice montarea suporturilor de montat rufe în afara balcoanelor.
„Montarea suporturilor de montat rufe în afara balcoanelor, pe exteriorul blocului de locuințe și pe clădirile aflate la frontul străzii, montarea suporturilor de uscat rufe pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, precum și expunerea rufelor pe acestea”, se arată în proiect, citat de gds.
Crucile și sicriele vor fi acoperite
Firmele de servicii funerare vor fi obligate să acopere crucile și sicriele în așa fel încât acestea să nu fie observabile din spațiul public.
Conform proiectului, depozitarea și expunerea articolelor funerare (cum ar fi crucile funerare, ceramica funerară, sicriele, sau orice alte elemente și obiecte asociate serviciilor sau activităților funerare) în spațiile private sau în cadrul activităților funerare este interzisă, în cazul în care acestea sunt vizibile din spațiul public, inclusiv în afara limitelor proprietăților.