Capitala Vietnamului nu a fost aleasă întâmplător ca loc de întâlnire. Orașul trece printr-un boom economic ca urmare a normalizării relațiilor cu SUA, ceea ce poate fi luat ca un semnal indirect pe care autoritățile de la Washington vor să-l transmită lui Kim Jong Un și anume că apropierea relațiilor dintre cele două state va genera o creștere economică importantă pentru Coreea de Nord.
Prima întâlnire dintre cei doi lideri a fost istorică prin simplu motiv că s-a întâmplat. De această dată, din ambele părți sunt așteptate și rezultate concrete. Mai ales că, în pofida cuvintelor frumoase pe care Trump le are pentru dictatorul Nord Corean, serviciile secrete americane susțin că regimul de la Phenian nu a făcut niciun pas în direcția de-nuclearizării, ba dimpotrivă. Coreea de Nord tocmai ce și-a mărit o bază de testare a rachetelor balistice.
Bruce Klingner, fost analist CIA pentru Coreea: ″Întrebarea e cât de mult coboară SUA ștacheta față de cererile sale anterioare pentru a obține un succes. Declarațiile președintelui și secretarului de stat indică o mai mare receptivitate pentru semnarea unei declarații de pace decât există înainte. De asemenea, pare să existe o disponibilitate de a reduce sancțiunile înaintea denuclearizării totale, așa cum cerea înainte administrația.”
Ar fi victoria diplomatică la care Kim Jong Un speră, potrivit analiștilor, în timp ce Trump a declarat că s-ar mulțumi cu angajamentul opririi testelor nucleare pe viitor.