Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a dat in folosinta, miercuri, cel de-al doilea oficiu teritorial, la Craiova, primul fiind deschis la Timisoara.


Denumite OTIMMC, oficiile teritoriale pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice, au personalitate juridica si sunt subordonate Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.


In urmatoarea perioada, agentia intentioneaza sa mai deschida trei oficii in Constanta, Iasi si Targul Mures, acestea desfasurandu-si activitatea pentru regiunile arondate centrelor mentionate.
Rolul acestor oficii teritoriale este de a ajuta la nivel teritorial intreprinderile mici si mijlocii prin stimularea mediului de afaceri, prin medierea relatiei dintre ANIMMC si autoritatile publice locale si regionale sau prin consultanta acordata firmelor locale.


In privinta integrarii in Uniunea Europeana, acestea au rolul de a prezenta informatii generale si specializate cu privire la Uniunea Europeana, de a organiza seminarii si cursuri de pregatire cu tematica europeana, cu privire la noul acquis din domeniile de specialitate ale Agentiei si de a efectua studii necesare implementarii politicilor si programelor in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, cooperatiei si comertului interior.




Sursa: Capital, 21 septembrie 2005