Costurile medii de întreţinere lunare pentru apartamentele noi din ansamblurile rezidenţiale sunt mai mari cu minim 31% şi maxim 116% faţă de de costurile necesare pentru un apartament vechi, potrivit unei analize a servicecasa.ro.

Astfel, proprietarii care s-au mutat în apartamente construite în complexuri rezidenţiale noi livrate din a doua jumătate a anului trecut au plătit întreţineri lunare mult mai mari decât cei care locuiesc în apartamente din imobile vechi.

Costurile medii ale întreţinerii lunare pentru apartamentele nou se situează între maxime de 3.9 eur / mp pentru un apartament cu 3 camere în timpul iernii şi minime de 1.9 eur / mp pentru un apartament cu 2 camere în timpul verii.

Apartamentele noi cu 3 şi 4 camere, cele mai costisitoare

Cele mai mari diferenţe procentuale între costurile întreţinerii / mp pentru un apartament nou faţă de unul0-29532-tabel.jpg vechi se înregistrează la apartamentele cu 3 şi 4 camere pentru întreţinerile aferente lunilor de iarnă (116% şi respectiv 75%), dar şi pentru întreţinerile aferente lunilor de vară (100% şi respectiv 91%).

Explicaţia este aceea că proprietarii de apartamente noi plătesc, în plus faţă de proprietarii de apartamente vechi, servicii cu valoare adăugată cum sunt costuri de administrare a proprietăţii, de îngrijire a grădinilor, curăţenie, pază, sală de gimnastică sau piscină. Aceste servicii care nu se regăsesc pe listele de întreţinere ale apartamentelor vechi.

Analiza servicecasa.ro a inclus costurile medii de întreţinere ale apartamentelor din Bucureşti şi a cuprins cifre afişate de întreţinere a peste 100 de asociaţii de proprietari care cuprind peste 2.300 de apartamente din complexuri rezidenţiale noi şi blocuri vechi.

servicecasa.ro este un site care gazduieşte toate serviciile pentru casă, de la tranzactii imobiliare, servicii de gradinarit si curatenie, brokeraj de credite, service piscine, avocati, notari, transport pentru mutari, până la administratori de complexuri rezidentiale sau firme de constructii si amenajari.

Sursa: servicecasa.ro