“Până acum, 88 de persoane au făcut déjà cursurile în cele trei luni de când a demarat programul. În plus, avem 30 de cursanţi care déjà au pornit o afacere. Aceştia şi-au înfiinţat o firmă şi acum încearcă să demareze lucrurile.
Noi îi ajutăm pe cei care doresc să apeleze la un incubator de afaceri astfel încât timp de două-trei luni le punem la dispoziţie un sediu, telefoane, calculatoare şi chiar o asistentă care să-i ajute. Acum sunt 15 persoane care au dorit să fie sprijiniţi în acest fel.
Am avut o surpriză foarte plăcută în legătură cu cei care s-au înscris la cursuri. Au idei de afaceri foarte diverse, de la proiecte IT, la deschiderea de birouri de consilier juridic sau realizarea de lenjerie personalizată ”, a spus Cristina Preda, directorul firmei organizatoare.
Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin POS Dezvoltarea Resurselor Umane, se desfăşoară pe o perioadă de 24 luni şi conţine sesiuni de instruire şi consiliere pentru 720 de cursanţi din regiunile de dezvoltare Bucureşti – Ilfov, Sud – Est şi Sud – Vest. Astfel, cursurile se desfăşoară la Bucureşti, Craiova şi Galaţi.
“Cea mai mare cerere este în Capitală, aici sunt mulţi oameni care vor să deschidă o afacere, văd potenţialu, dar încurajator este că în ultima perioadă s-a aglomerat şi centrul de la Craiova şi aşteptăm ca şi la Galaţi să fie la fel în perioada următoare.
Sunt mulţi cei care ar demara ceva pe cont propriu, dar nu ştiu foarte bine cum să realizeze acest lucru şi aici intervenim noi pentru a-I ajuta. Astfel, le oferim, pe parcursul a două săptămâni, cursuri gratuite de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale şi a celor de management. Apoi îi ajutam financiar cu sumele necesare înregistrării firmei şi consiliere la demararea afacerii”, a mai spus Preda.
Programul se adresează în primul rând celor care vor să îşi deschidă o nouă afacere sau o activitate independentă, proprie sau prin asociere, şi întreprinzătorilor. În plus, pot participa la cursuri şi cei care deja sunt antreprenori şi care au între 1 şi 9 angajaţi, o cifră de afaceri mai mică de un milion euro şi se află în dificultate sau care au închis afacerea. Proiectul se va desfăşura până în luna iunie a anului viitor.
Învăţă pe gratis să deschizi o afacere. Deja 4.000 de bucureşteni se visează antreprenori
27 ianuarie 2011, 12:54
Ultima modificare în 27 ianuarie 2011, 14:54
Peste 4.000 de persoane, majoritatea bucureşteni, vor să deschidă o afacere şi s-au înscris în ultimele trei luni la cursuri de consiliere în management şi antreprenoriat în cadrul Programului “APT - Antreprenoriat performant prin training şi consiliere”, organizat de Brand Academy.
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Trei sferturi dintre români ar accepta să lucreze la negru
- Topul țărilor care angajează români
- Creștere cu 15% a cererii de angajați pe perioadă determinată
- Mamele românce își vor găsi mai ușor de lucru decât cele de peste hotare
- Număr de joburi în creștere cu 25% față de anul trecut
- 1.000 de lei, salariul mediu al absolventului român
- Un an fast pentru angajații lipsiți de experiență și specializare
- Auditor energetic și recuperator, pe lista celor 62 de noi ocupații
- Lipsa somnului afectează productivitatea a 75% dintre angajaţii români
- Tinerii români se pot înscrie la universităţile din Marea Britanie