"Suntem victimele succesului nostru, ştiu că investitorii mici sunt nemulţumiţi de preţ. Dacă avem un regret legat de ofertă, acesta este singurul. Azi am fi mărit tranşa pentru investitorii mici la 15-20% (în ofertă a fost 10% – n.a.)", a spus Weiler.
La rândul său, preşedintele casei de brokeraj Intercapital Invest, din consorţiul de intermediere, a afirmat că pe viitor se va ţine cont mai mult de interesul investitorilor locali şi vor fi dimensionate tranşele pentru investitorii mici la următoarele oferte ţinând cont de tranzacţia Transelectrica.
"Sper că vom vedea un şir de oferte publice care se vor încheia cu succes (…) Dacă vom repeta aceeaşi reţetă nu văd niciun motiv ca următoarele oferte publice să nu se încheie cu succes", a declarat preşedintele BVB, Lucian Anghel.
În opinia sa, apetitul investitorilor internaţionali va creşte şi aceştia vor fi interesaţi şi de Transgaz şi Romgaz. "Pofta vine mâncând, iar în roadshow-urile de promovare a ofertei a fost prezentată şi economia românească", a mai spus Anghel.
Oferta Transelectrica a fost promovată pe plan extern în cinci centre financiare europene – Londra, Frankfurt, Varşovia, Stockholm şi Tallin.
Potrivit lui Dan Weiler, oferta Transelectrica a adus investitori noi la bursă, iar marţi, în ultima zi de subscriere, se formaseră cozi la sucursalele BCR, cu persoane care voiau să cumpere.
Oferta Transelectrica s-a încheiat cu succes pe 27 martie, fiind suprasubscrisă la 145,45% pe tranşa investitorilor mari şi 279,22 % pe tranşa investitorilor mici. Preţul de ofertă a fost de 14,9 lei la investitorii mari şi de 15,71 lei la investitorii mici.