Hall of Fame (Galeria celebrităţilor) recunoaşte persoanele care, prin invenţiile, iniţiativa şi eforturile lor au ajutat industria mondială de hârtie să prospere.
Carlson a înregistrat patentul conceptului de copiere în 1937, iar în 1944 s-a alăturat Institutului Battelle din Ohio pentru a dezvolta tehnologia. În 1947, a încheiat un contract/acord de licenţă cu Haloid Corporation, companie care a devenit ulterior Xerox Corporation. Astfel, primul copiator de hârtie din lume, Xerox 914, a fost lansat în 1959.   

În 1955, cu patru ani înainte de apariţia Xerox 914, erau realizate la nivel mondial, 20 de milioane de copii. În 1964, la cinci ani de la lansarea Xerox 914, erau realizate 9,5 miliarde de copii la nivel global, aproape toate xerografiate. Acel număr a crescut la 550 de miliarde de copii în 1984, iar astăzi trilioane de copii sunt realizate în lume, în fiecare an.

Carlson s-a născut în anul 1906 în Seattle, Washington, şi a murit în 1968 în New York City. A obţinut licenţa în fizică de la Institute of Technology (Institutul de Tehnologie) din California în 1930 şi a absolvit Facultatea de Drept din New York în 1939.

Sursa de inspiraţie pentru realizarea maşinii de copiat documentele pe hârtie, se află în perioada în care urma cursurile de drept. Pentru că nu avea bani să îşi achiziţioneze cărţile, el îşi petrecea o buna parte din timp copiind de mână din cărţile de la biblioteca publică din New York.

Carlson a oferit ideea sa la peste 20 de corporaţii, toate având o reacţie care s-ar putea sintetiza printr-o reticenţă generală. Oricum, perseverenţa lui Carlson a ţinut până la lansarea copiatorului Xerox 914, numit de revista Fortune drept unul dintre „cele mai de succes produse promovate vreodată în America“.
Tot anul acesta, alţi trei inventatori ai Xerox Corporation, Jin Wu, Lalit Mestha şi Raja Bala, s-au clasat printre cele mai inventive/sclipitoare minţi ale Statelor Unite, realizând un număr de 172, 102, respectiv 75 de brevete de invenţie.  

În fiecare an, Xerox Corporation alocă 5% din venituri pentru cercetare şi dezvoltare. Compania deţine patru centre de cercetare şi dezvolatre în SUA, Canada şi Europa şi are cel mai larg portofoliu de sisteme pentru documente, echipamente, software-uri şi soluţii din industrie. Xerox Corporation a inventat primul sistem informatic destinat publicului şi primul mouse în 1981. A fost compania care a înregistrat al şaptelea nume de domeniu pe internet din lume, www.xerox.com,  din cele 202 milioane existente la momentul actual.