Localitatea va achiziţiona un echipament mai performant, iar cel folosit în prezent în Villa Talea de Castro va fi oferit altei comunităţi, a declarat prin telefon pentru EFE secretarul municipal din localitate, Alejandro López Canseco. Este vorba de un sistem care, pe lângă faptul că se vor putea realiza apeluri la un preţ redus atât în Mexic, cât şi în SUA, îşi propune ca locuitorii să folosească mobilele într-o manieră responsabilă. Pentru un abonament lunar de 15 pesos (1,15 dolari), locuitorii vor putea trimite şi primi mesaje şi vor avea dreptul la convorbiri nelimitate, dar care să nu depăşească cinci minute pe apel. ‘Durata apelului este limitată pentru că dorim să evităm ca telefonul să fie utilizat pentru a colporta bârfe’, a spus López.
Demersurile pentru a obţine instalarea unei reţele de telefonie mobilă în această comunitate izolată au început în anul 2008, când compania Telcel, principalul furnizor de telefonie mobilă în Mexic, a refuzat să ofere acest serviciu pentru că respectiva comunitate număra mai puţin de 5.000 de locuitori.
Prin urmare, reprezentantul local a ordonat efectuarea unui recensământ al tuturor comunităţilor din zonă, iar rezultatul a fost că populaţia totală se ridica la 10.000 de oameni. Însă compania Telcel a pus noi condiţii, solicitând autorităţilor regionale să amplaseze o antenă pentru recepţionarea semnalului şi să construiască un drum.
Sursa: Agerpres