Commerzbank, a doua mare banca din Germania, dupa Deutsche Bank, inregistreaza cea mai mare scadere dintre toate companiile listate la Bursa de la Frankfurt.

Astfel, la trei ore de la deschiderea sedintei de tranzactionare, titlurile Commerzbank inregistrau o pierdere de aproape 11 procente.

Scaderea actiunilor Commerzbank se inscrie in trendul general al pietei bursiere germane dar, potrivit analistilor, este accentuata de anuntul Comisiei Europene potrivit caruia va investiga ajutorul de stat primit de banca germana.

Comisia Europeana acuza voalat Germania ca a distorsionat concurenta pe piata bancara prin ajutorul acordat in urma cu trei zile catre Commerzbank.

Commerzbank va primi o injectie de capital in valoare de 8,2 mld. euro din partea statului german si alte 15 mld. euro din fonduri garantate, pentru a asigura finantarea.

La acestea se adauga garantii din partea statului pentru creditele contractate de la alte institutii, de pana la 15 mld. euro, pe o perioada de 3 ani.

Comisia Europeana va investiga acest ajutor principala acuzatie fiind aceea ca incalca acordul incheiat la 28 oct. a.c. cu autoritatile de la Berlin privind masurile ce vor fi luate pentru stabilizarea pietei financiare germane.