Potrivit relatării faptelor pe site-ul de microblogging Weibo de către sora sa, o femeie din provincia Xinjiang (vest), Ma Ailun (23 de ani) a decedat când vorbea la iPhone în timp ce dispozitivul era conectat la priză pentru a fi încărcat.

‘Vom ancheta în detaliu şi vom coopera cu autorităţile asupra acestui caz’, a indicat o purtătoare de cuvânt a Apple de la Beijing, Carolyn Wu, transmiţând condoleanţe familiei tinerei decedate.

Potrivit agenţiei oficiale Xinhua, poliţia locală a confirmat că Ma Ailun a murit electrocutată, însă a amintit că se vor face verificări asupra rolului telefonului.

La rândul său, televiziunea de stat CCTV a precizat că urme de arsuri au fost găsite pe ambele părţi ale telefonului, dar şi că încărcătorul electric folosit nu era accesoriul original furnizat de Apple cu dispozitivele vândute în China.

‘Ce păcat să mori astfel! Apple trebuie să ofere o explicaţie!’, a spus sora femeii pe contul său de Wiebo, sfătuindu-i de asemenea pe utilizatorii de iPhone să nu vorbească niciodată la telefon în timp ce dispozitivul se află la încărcat.

Comentariile au stârnit reacţii de îngrijorare, dar şi de scepticism printre internauţii chinezi.

‘Dacă există incidente adevărate (care implică iPhone-uri), trebuie să acordăm mai multă atenţie atunci când ne folosim telefoanele’, a subliniat un utilizator al Weibo, adăugând: ‘Dar nu cumva cineva încearcă astfel să păteze reputaţia Apple?’.

China este a doua cea mai mare piaţă din lume pentru Apple, iar produsele sale – dintre care multe sunt asamblate în China – sunt extrem de populare în această ţară.

Apple a fost supusă unei campanii de critici în aprilie, Cotidianul Poporului, organ oficial de presă al Partidului Comunist, denunţând ‘aroganţa fără egal’ a grupului american, acuzându-l că nu îşi tratează clienţii chinezi la fel de bine ca cei din străinătate în materie de servicii post-vânzare.

Şeful grupului, Tom Cook, şi-a prezentat ‘scuze sincere’ într-o scrisoare transmisă în chineză, adăugând că Apple ‘are multe de învăţat’ privind modul de a opera în China.
Sursa: Agerpres