Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Craiova, că investiţia Ford „va schimba starea economiei româneşti”, decizia producătorului american de a păstra angajamentele asumate reprezentând un semnal bun, care poate duce la relansarea economiei, transmite Mediafax.

Geoană a spus că preluarea Fabricii de Automobile de către compania Ford reprezintă „cea mai importantă investiţie în economia românească din ultimii ani”. „Este o investiţie care, în momentul în care va deveni operaţională sută la sută, va angaja peste 7.000 de locuri de muncă”, a spus Geoană.

Potrivit sursei citate, autorităţile locale, alături de conducerea Ford România, ar trebui să aducă o „viziune integrată” asupra nevoilor pe care investiţia de la Craiova le presupune.

Industria auto va deţine 20% din volumul exporturilor

„Eu cred că această investiţie va schimba nu doar starea economiei româneşti. Sunt convins că în următorii ani, exporturile româneşti, autoturismele, vor reprezenta în estimarea mea circa 20 la sută din exporturile României. Această investiţie va schimba şi viaţa Craiovei şi viaţa acestei zone”, a declarat Geoană.

Preşedintele PSD susţine că menţinerea planurilor iniţiale, asumate de Ford, arată că România este atractivă pentru investitori, chiar şi în momente de criză economică.

„Sunt fericit că această criză economică mondială, inclusiv turbulenţele pe care Ford şi marile companii americane le-au avut de suportat, faptul că au decis să rămână în România şi să păstreze intact proiectul iniţial, este o notă bună şi de seriozitate pentru partenerii de la Ford. Este o dovadă că România rămâne atractivă chiar şi în condiţii de criză. Este un semnal bun care poate va pregăti şi relansarea economică în România”, a declarat Mircea Geoană.

SURSA: Mediafax