Primăria Braşov şi Ministerul Dezvoltării Regionale vor inaugura joi, 18 februarie, Patinoarul Olimpic Braşov, cel mai mare patinoar acoperit din România, în urma unei investiţii de 10 milioane de lei.

Ridicat în Parcul Tractorul, în locul unui lac dezafectat, patinoarul de la Braşov este primul obiectiv sportiv complet finalizat din seria celor care vor fi ridicate pentru Jocurile Olimpice de Tineret, eveniment pe care ţara noastră îl va găzdui în 2013.

Investiţia totală pentru realizarea Patinoarului Olimpic Braşov se ridică la aproximativ 10 milioane de euro şi a fost asigurată de Primăria Braşov şi Ministerul Dezvoltării Regionale.Lucrările de construcţie au demarat la finalul anului 2008 şi au fost încheiate la începutul acestei luni.

Patinoarul acoperit, de dimensiuni olimpice, va funcţiona pe tot parcursul anului. Acesta are peste 6.000 de metri pătraţi, dispune de aproape 1.600 de locuri pe scaune, şi de alte 400 de locuri în picioare, capacitatea totală de găzduire (care include echipe, oficiali, arbitri etc.) fiind de peste 2.000 de persoane

Beneficiarul patinoarului este Primăria Braşov, întregul complex fiind administrat de Direcţia Sport şi Tineret a Municipiului Braşov.

Patinoarului Braşov a fost construit de MBS Group, iar proiectantul general este firma Arcadia Engineering.