Investiţie de 1,7 milioane de lei, inutilă

Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Pediatrie Bacău, reabilitată în urmă cu trei ani şi dotată cu aparatură nouă, în urma unei investiţii de peste 1,7 milioane de lei, nu a fost folosită niciodată fiindcă în unitate este un singur medic anestezist, iar pentru a funcţiona este nevoie de doi. Conducerea Spitalului Judeţean de Pediatrie din Bacău susţine că un al doilea medic anestezist ar putea veni din luna noiembrie, transmite corespondentul Mediafax. "În 2007 a

Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Pediatrie Bacău, reabilitată în urmă cu trei ani şi dotată cu aparatură nouă, în urma unei investiţii de peste 1,7 milioane de lei, nu a fost folosită niciodată fiindcă în unitate este un singur medic anestezist, iar pentru a funcţiona este nevoie de doi.

Conducerea Spitalului Judeţean de Pediatrie din Bacău susţine că un al doilea medic anestezist ar putea veni din luna noiembrie, transmite corespondentul Mediafax.

„În 2007 a fost dată la cheie Secţia de Chirurgie a Spitalului de Pediatrie. De atunci nu a fost folosită niciodată din cauză că nu am găsit un medic anestezist. Avem unul, dar pentru a funcţiona este nevoie de doi. Soluţia palpabilă în acest moment este să aşteptăm până în luna noiembrie a acestui an, când avem promisiunea unui medic care-şi termină rezidenţiatul că vine la noi”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt Spitalului Judeţean de Pediatrie din Bacău, bioinginer medical Gabriel Drug.

Afară un anestezist bun câştigă până la 10.000 de euro pe lună

Conducerea unităţii spitaliceşti a spus că a dat numeroase anunţuri pentru a găsi un medic anestezist, menţionând că a contactat chiar şi Asociaţia Medicilor Anestezişti, dar fără niciun rezultat.

„Există o lipsă majoră în sistem de medici anestezişti. Motivul ar fi salarizarea. Aici salariul mediu este de 2.000 de lei, afară un anestezist bun câştigă până la 10.000 de euro pe lună”, a declarat Gabriel Drug.

Investiţia în Secţia de Pediatrie a fost de aproximativ 1,2 milioane lei, la care se adaugă alţi 525.000 de lei pentru aparatură. Secţia are trei săli de operaţie şi 60 de paturi – 50 pentru secţia de chirurgie şi zece pentru secţia de terapie intensivă. Toate sălile sunt dotate cu instalaţii de vacuum, aer comprimat şi oxigen la patul fiecărui pacient.

În prezent, copiii care necesită intervenţii chirurgicale sunt operaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău, iar pentru acest serviciu Spitalul de Pediatrie plăteşte lunar o chirie de 50.000 de lei.

„Plătim chirie jumătate de miliard de lei vechi. Aceşti bani se duc pe utilităţi, servicii de sterilizare, personal auxiliar şi contravaloarea serviciilor radiologice”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Bacău.

SURSA: Mediafax