Prima cafenea Pascucci de pe piata locala a absorbit o investitie de 600.000 de euro, potrivit reprezentantilor Velvet Cafe, compania care detine master-franciza brandului adus din Italia.

Velvet Cafe mizeaza pe deschiderea a 12 locatii Pascucci pana in 2011 printr-o investitie de 3 milioane de euro, in intreaga tara. Pentru extinderea retelei, compania vizeaza atat spatiile comerciale cat si locatiile stradale.

Prima cafenea Pascucci, deschisa oficial pe 6 noiembrie, este situata in zona Dorobanti din centrul Bucurestiului si are o suprafata de aproximativ 250 de metri patrati, mizand pe un trafic de 300 de clienti in fiecare zi. Cea de-a doua locatie Pascucci va fi inaugurata tot in Capitala, la inceputul lunii aprilie 2009, in cadrul centrului comercial Militari Shopping Center. Tot pentru anul 2009, Velvet Cafe a programat si extinderea pe pietele din Arad si Constanta, pentru ca in 2010 sa deschida prima cafenea Pascucci din Cluj.

„Investitia va fi diferita in functie de locatie, avand in vedere faptul ca Pascucci va opta atat pentru locatii in centre comerciale cat si pentru locatii stradale”, au declarat reprezentantii companiei. Pentru o parte dintre noile locatii, compania a incheia deja contracte.

In Romania, odata cu deschiderea cafenelei, va incepe distributia de cafea Pascucci in reteaua Ho.Re.Ca, in toate cele 4 sortimente principale: classic espresso blend, mild espresso blend, golden sack espresso blend si decaffeinated blend.

Prima cafenea Pascucci a fost deschisa acum 5 ani la Rimini, ajungand pana in acest moment la 120 de cafenele in cele mai cosmopolite si mai diverse orase de pe glob: Hong Kong, Seoul, Bangalore, Ankara, Moscova, Riga, Copenhaga, Londra, Malaga, New York etc.