Grupul Haier începe producția de frigidere în prima sa fabrică din Uniunea Europeană de tip Industry 4.0 bazată pe tehnologie IoT. Proiectul este unul extrem de important pentru întreaga Europă și, de asemenea, ar avea putea un impact asupra celorlalți producători, precum Arctic.
Grupul Haier anunță startul producției în prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană, Haier Tech România. Fabrica produce cele mai bune frigidere din clasă, atât încorporabile, cât și cele standard, pentru cele 3 mărci ale Haier Europe – Candy, Hoover și Haier.
Haier Tech se află în Parcul Industrial Allianso din Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești, unde în 2021 a început producția celor mai bune frigidere din clasă, concepute cu un accent pe conectivitate, conservare și consum redus de energie.
Cu o investiție de peste 70 de milioane de euro, fabrica dispune de cele mai recente inovații cu tehnologie IoT (Internetul lucrurilor), Industry 4.0 și acoperă o suprafață de 63.000 m2. Este echipată cu două linii de producție, are în prezent peste 800 de angajați care sunt susținuți de roboți și utilaje de ultimă generație.
Câte frigidere va produce Haier în fiecare an
Haier Tech va avea o capacitate de producție de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piața locală, cât și cea internațională, reprezentând astfel cel mai mare centru de refrigerare pentru export în Europa al Haier.
“Sunt extrem de onorat și mândru că în ciuda tuturor provocărilor și a schimbărilor nefavorabile, echipele noastre au reușit să livreze la timp proiectul și să atingă acest moment important pentru Haier în Europa”, a menționat Yannick Fierling, CEO al Haier.
„România și parcul industrial modern din Ploiești au fost cea mai bună alegere pentru Haier datorită poziției geografice în regiune, a infrastructurii și avantajelor lanțului de aprovizionare. Prima unitate de producție de frigidere din UE ne va permite să ne scurtăm logistica și timpul de lansare pe piață, în conformitate cu misiunea noastră, distanța zero față de consumatori, și viziunea de a fi prima alegere a consumatorilor pentru locuințe inteligente”.
Fabrica din România este o fabrică de primă clasă, dotată cu procese de producție premium, datorită capacităților avansate de cercetare și dezvoltare, de producție și expertiză a Haier. Dispune de platforma COSMOPlat a companiei, prima platformă industrială de internet din lume care permite participarea utilizatorilor la întregul proces și personalizarea în masă centrată pe experiența consumatorului.
Clienții se pot implica și ei
Platforma – care a fost promovată și replicată în afara Chinei în diferite industrii din întreaga lume – invită clienții să se implice la fiecare pas pentru a putea furniza produse și servicii care corespund cel mai bine nevoilor acestora.
Haier Tech va deservi consumatorii de pe piața europeană și va reprezenta un pilon strategic în aspirațiile companiei de a-și consolida poziția de lider pe segmentul de refrigerare la nivel mondial. De asemenea, implementarea acestei fabrici în România demonstrează planurile companiei de a continua să extindă liniile de producție pentru a crește semnificativ atât a capacității de refrigerare cât și, potențial, a altor categorii de produse.
“HaierTech este o fabrică modernă de frigidere care oferă oportunități excelente pentru România și pentru Haier. Specialiștii cu experiență și tinerii aflați la început de carieră au acum șansa de a participa direct la punerea în funcțiune a unei fabrici de ultimă generație, industry 4.0, care produce cele mai moderne frigidere”, a menționat Irinel Badea, Director General la Haier Tech. “Fabrica Haier Tech a primit un transfer valoros de tehnologie de la Haier Group. Sunt mândru că am reușit să recrutăm cei mai buni specialiști până acum, iar planurile noastre de recrutare continuă. Ne propunem să finalizăm recrutările și să lucrăm cu echipa la capacitate maximă la începutul anului 2022.”
Haier, concurență pentru Arctic
De menționat este faptul că producția începută de Haier va aduce concurență producătorului Arctic. Într-un interviu recent acordat pentru revista Capital, CEO-ul Arctic, Murat Büyükerk, a explicat care sunt planurile de investiții ale producătorului român de electrocasnice, provocările prin care acesta a trecut în 2021 și cele mai importante realizări de la declanșarea pandemiei până în prezent.
„În 2021 am continuat să investim semnificativ în dezvoltarea capacității de producție din România. La fabrica de la Ulmi lucrăm la deschiderea celei de-a doua linii de producție, ceea ce ne va permite să atingem ținta de peste 2 milioane de mașini de spălat produse pe an. Industry 4.0 este o realitate la Arctic – ca urmare a unei investiții inițiale de 153 de milioane de euro, unitatea de la Ulmi este una dintre cele mai moderne din Europa, punând astfel România pe harta mondială a tehnologiei.
În același timp, sunt în curs investiții de 10 milioane de euro în fabrica de la Găești, acestea vizând aceeași direcție a creșterii eficienței prin digitalizare, cu accent pe creșterea gradului de automatizare și creșterea controlului calității. Suntem mândri nu numai să producem în România electrocasnice echipate cu tehnologii de ultimă generație ca AquaTech, SteamCure, Homewhiz (tehnologie care permite electrocasnicelor să fie controlate de la distanță cu ajutorul unei aplicații mobile simple și intuitive), ci și să exportăm tehnologie în peste 60 de țări.
Cele două fabrici pe care le operăm reprezintă cea mai bună dovadă că prin tehnologii high-tech și inovații de ultimă oră, România își poate asigura un loc de lider regional în sectorul de producție”, a declarat Murat Büyükerk pentru Capital.