Proiectul constă în crearea unui sistem municipal de colectare și a unui sistem de transformare a deșeurilor în energie în gropile ecologice din jurul Capitalei. Practic, instalația captează gazul existent în gropile ecologice pentru a produce electricitate sau motorină. Pentru început, groapa ecologică va colecta aproxiativ 750.000 de tone de deșeuri solide anual.
„România este o țară în care am anticipat că putem lucra cu operatorii gropilor ecologice și că ne putem implica în alte proiecte comerciale care vizează reducerea emisiilor de gaz de seră și producerea de energie sin surse regenerabile”, a spus Aviram Malik, CEO, Adama Technologies. „Există cerere în Europa pentru certificate de carbon și este o lipsă de energie în România. Ca dezvoltatori ai acestui proiect, vom încerca să facem legătura dintre cumpărători și vânzători”, a mai spus managerul.
Proiectul va genera minim 30.000 de dolari e zi și zece milioane de dolari în primul an de activitate. Este de așteptat ca activitatea gropii ecologice să crească în fiecare an, astfel încât în patru ani să genereze până la 250.000 de dolari pe zi și circa de milioane de dolari pe an.
Investiție israeliană în generarea de energie verde din deșeuri
16 noiembrie 2010, 14:40
Ultima modificare în 16 noiembrie 2010, 16:40
Compania israeliană Adama Technologies Corp. va investi amenajarea unei gropi ecologice în apropierea Bucureștiului, ce va avea și un sistem de transformare a deșeurilor, cu posibilitatea producerii de energie verde sau motorină.
Etichete: groapa,
israel
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook