Acționarii companiei au aprobat, la finele lunii aprilie, bugetul pentru anul în curs și programul de investiții, conform rapoartelor transmise Bursei de Valori București. Astfel, Rompetrol Rafinare, care deține, la ora actuală, cea mai mare rafinărie din România, în funcție de capacitatea de procesare, va aloca o sumă de peste 100 mil. dolari pentru Petromidia.

Din suma totală de 105,66 milioane de dolari, prevăzută pentru Petromidia, aproximativ 77,5 milioane de dolari vor fi disponibile pentru mentenanța din toamana anului, atunci când rafinăria va intra în revizia tehnică programată. Anul trecut, rafinăria a procesat o cantitate record de materie prima, circa 5,1 mil. tone, nefiind oprită nici măcar o zi.

Citiți și: 2015, anul în care se cern rafinăriile din România

Cu toate acestea, atât Petromidia cât și Rompetrol Rafinare nu a reușit să treacă pe profit, anul trecut fiind încheiat cu o pierdere de 58,4 milioane de dolari.

Vicepreședintele KMG Internațional, Cătălin Dumitru, a declarat la începutul lunii aprilie că "Sperăm ca, începând de anul viitor, nu doar rafinăria Petromidia ci întregul grup să atingă un nivel pozitiv al rezultatului net". La acea dată, oficialii grupului petrolier au anunțat investiții de peste 200 de milioane de dolari, din care jumătate în rafinăria de la malul mării. Din cealaltă jumătate, mare parte va fi alocată diviziei Downstream pentru investiții în stațiile de alimentare cu carburanți.

Pentru acest an, în Bugetul de Venituri și Cheltuieli prognozat de acționari se estimează un rezultat negativ de 59 mil. dolari.

Citiți și: Anunţul făcut de cea mai mare companie din România: Reducem investiţiile!

În urmă cu o săptămână, KMG Internațional a anunțat că va accesa o facilitate de credit în valoare de 360 milioane de dolari, în special pentru refinanțarea unor credite existente și pentru acoperirea nevoilor generale de finanțare. 

Facilitatea de credit sindicalizat, din care fac parte următoarele bănci – Banca Comercială Română, în calitate de Coordonator, ING Bank NV Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank SA şi UniCredit Ţiriac Bank, cuprinde două tranşe, o facilitate de credit revolving şi o tranșă ce poate fi utilizată sub forma unor facilităţi auxiliare.