Un eveniment deosebit de important pentru viitorul Poştei Române va avea loc joi, 25 februarie: compania va anunţa ce planuri are pentru următorii ani.
Ce investiţii se vor realiza la CNPR în următorii patru ani?
Mai exact, joi, Compania Naţională Poşta Română va organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia îşi va anunţa programele investiţionale pentru următorii patru ani.
Informaţiile vor fi prezentate de către directorul general al Poştei Române, Horia Grigorescu, alături de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman.
Temele conferinţei de joi sunt următoarele:
- programe investiţionale prioritare ale Poştei Române în perioada 2020 – 2025,
- gestionarea creditului de 200 de milioane de lei accesat de companie, în cursul anului trecut, de la o bancă comercială,
- implementarea unui program naţional de creştere a gradului de incluziune financiară a populaţiei României în zonele fără acces la minime servicii financiare,
- implicarea Poştei Române în procesul de digitalizare a societăţii româneşti,
- investiţii în domeniul cercetării-inovării cu implementare în perioada 2021 – 2024.
Concedieri la Poşta Română?
Recent, vă relatam că sute de angajaţi ai Poştei Române ar putea rămâne fără un loc de muncă.
Toți șefii de direcții și departamente din Poșta Română trebuie să facă până pe 26 februarie o analiză și să propună posturile care vor fi desființate, se arată într-o adresă internă semnată de directorul general, Horia Grigorescu.
„Până la data de 26 februarie 2021, urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți spre desființare”, se arată în documentul care a fost publicat pe Facebook.
Horia Grigorescu a precizat pentru Digi24 că sunt vizate 21% dintre posturile din aparatul TESA de la nivel național și 13% din posturile din aparatul administrativ din teritoriu. În total, 300 de oameni ar putea fi dați afară.